Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Boban demantira kako nije riješen problem zemljišta

Lećevica neće kasniti više od mjesec dana

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Očekujemo da će u idućih 15-ak dana izaći natječaj za javno savjetovanje, a do 1. svibnja natječaj za izvođenje Lećevice koji će trajati oko devet mjeseci, rekao je Boban

Na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije raspravljalo se i o Centru za gospodarenje otpadom u Lećevici. Župan Blaženko Boban je rekao da nema velikog kašnjenja o kojemu se govori u javnosti te iznio dinamiku realizacije projekta.

internet Splitsko-dalmatinska županija Udrugama za razvoj i promociju ICT sektora 110 tisuća kuna

- Očekujemo da će u idućih 15-ak dana izaći natječaj za javno savjetovanje, a do 1. svibnja natječaj za izvođenje Lećevice koji će trajati oko devet mjeseci – rekao je Boban i ocijenio kako kašnjenje u odnosu na prve izjave ne bi smjelo biti duže od mjesec dana.

Opovrgnuo je i napise da nije riješeno zemljište.

- Imamo ugovor o darovanju potpisan s ministrom Marićem i sa mnom kao županom prije otprilike mjesec dana. Ostalo je još nešto privatnog zemljišta koje će se riješiti temeljem današnje točke o dokapitalizaciji centra. Nadam se da zacrtanom dinamikom idemo dalje – rekao je Boban.

Vlatka Lucijanić Lustić Privremena upraviteljica Regionalnog centra čistog okoliša napomenula je kako je u siječnju potpisan ugovor s ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša o dodjeli bespovratnih 322,5 milijuna kuna. Očekujemo sklapanje ugovor s Fondom za drugu fazu projekta za mjesec dva – najavila je Vlatka Lucijanić Lustić.

Među mjestima na koja se odnosi program je i Zagvozd kraj Imotskog “Tu je tvoj dom” - SDŽ pomaže mladim obiteljima u ruralnim područjima Županija daje do 120.000 kn za gradnju ili obnovu kuće