Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Ugodan ljetni odmor, uživanje i zabava potrajat će sve do 31. kolovoza

Lipički bazeni alternativa su onima koji ove godine neće ići na more

Foto: Facebook/Bazeni Lipik
Bazeni će raditi do 31. kolovoza svaki dan od 9 sati. Što se tiče cijene ulaznica, dnevna karta za odrasle stoji 15 kuna (vikendom 20), a za djecu 12 kuna (vikendom 15)

Spas od ljetnih vrućina mnogi su Lipičani i gosti iz susjednih gradova i županija i ove godine potražili na bazenima u Lipiku. Da sezona kupanja ne protekne bez omiljene ljetne destinacije, pobrinuli su se Grad Lipik i gradske tvrtke LIRA i Lipkom s obzirom na to da su iz tvrtke koja je proteklih šest godina držala bazene u najmu poručili kako zbog situacije s pandemijom koronavirusa više nemaju interesa upravljati bazenima.

Projekt vrijedan 73 milijuna kuna za razvoj turizma Terme Lipik – projekt koji na mala vrata vraća Lipik na kartu turističkih destinacija

Gradski brend

S obzirom na to da je Lipik turističko mjesto, a bazeni su gradski brend, u gradskoj su upravi odlučili sami preko svojih tvrtki uzeti bazene na korištenje. Iako su pripreme ove godine počele nešto kasnije, djelatnici gradskih tvrtki na vrijeme su završili planirane poslove na uređenju okoliša i cijelog kompleksa, a u čišćenju bazena pomogao je i robot. Kupače je dočekala čista voda, ljubaznost i kompletno obnovljeni bazeni.

– S obzirom na okolnosti u kojima radimo i pojačane mjere zaštite od COVID-19, mogu reći da smo zadovoljni. Nažalost, prethodna dva vikenda nismo imali sreće s vremenom, pa je i posjeta zakazala, ali u danima kada su temperature visoke pokazalo se da su bazeni puni. Nadamo se samo da se situacija po pitanju korone neće pogoršati, kako ne bismo došli u situaciju da moramo zatvoriti bazene – kaže lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Iako u okolici ima i novijih bazena, desetljeća navike upravo lipičke bazene drže omiljenima. U radu bazena ispoštovane su sve propisane protuepidemijske mjere koje se odnose na higijenu, dezinfekciju i fizički razmak. Doduše, u slučaju Lipika to i nije bio velik problem s obzirom na to da su gradski bazeni zaista golemi, a i prostor oko njih je velik. I ne samo to. Uz svakodnevno aktivno kupanje i plivanje, posjetitelje su ove godine dočekali i neki novi sadržaji i iznenađenja poput nagradnih igara, turnira u badmintonu, škole šaha, ronjenja s bocama sa zrakom uz demonstraciju Discovery zarona i drugog. Na svoje su došli i mališani iz lipičkog dječjeg vrtića, koji u pratnji odgojiteljica tri puta tjedno dolze na bazene kupati se i uživati u raznovrsnim igrama. Nažalost, neke od planiranih aktivnosti izostale su zbog pandemije.

U požeškoj Poljoprivrednoj školi učenici se obučavaju za život nakon škole Za centar kompetentnosti Panonika gotovo 50 milijuna kuna iz fondova EU

Odustali od koncerata

– Planirali smo organizirati još niz događanja poput koncerata, partija, noćnoga kupanja, sportskih i kulturnih priredbi, ali kako je Stožer donio nove mjere i preporuke, morali smo odustati. No, zato ima nekih drugih sadržaja koje možemo uklopiti – ističe Kasana.

Bazeni će raditi do 31. kolovoza svaki dan od 9 sati. Što se tiče cijene ulaznica, dnevna karta za odrasle stoji 15 kuna (vikendom 20), a za djecu 12 kuna (vikendom 15). Obiteljska ulaznica za dvije odrasle osobe i dijete košta 35 kuna (vikendom i blagdanom 50), dok za mjesečnu ulaznicu treba izdvojiti 200 kuna (odrasli), odnosno 150 kuna (studenti i mladi do 18 godina).

Djeca do tri godine ne plaćaju kartu. Stoga, ako se netko odlučio da ove godine ne ide na more, te užitke može kompenzirati na kupanju u Lipiku.