Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potpisano šest novih ugovora

Lipik pomaže mladima u rješavanju stambenog pitanja

Foto: Lipički compas
Logično je da, osim poduzetništva, potičemo i naše mlade sugrađane te one koji se doseljavaju na naše područje, kaže gradonačelnik Vinko Kasana

U Lipiku je potpisano novih šest ugovora o dodjeli financijske pomoći prema Programu socijalnih mjera u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji. Rezultat je to proljetos objavljenog javnog poziva za dostavu prijava za korištenje mjera pomoći u 2019. godini. Podsjetimo, prvi ugovori potpisani su već početkom studenoga.

Lipik ulična košarka Mali Lipik uz bok Maratona lađa i Du Motiona: Challenger 3x3 postao je nacionalni projekt s kakvim se malo koji grad može podičiti

Riječ je o programu namijenjenom mladim obiteljima u kojima barem jedan od supružnika nije navršio 40 godina.

Pomoć za kupnju zemljišta najviše je 20 tisuća kuna, a za kupnju ili gradnju novog stambenog objekta 30 tisuća kuna, pa je tako dosad potpomognuto devet mladih obitelji iznosom od 267 tisuća kuna.

– Mi imamo izuzetno dobre rezultate što se tiče iskorištenja sredstava iz Europske unije. Puno ulažemo u infrastrukturu, ceste, nogostupe, poduzetničke zone i sve one segmente koji čine život, ali naravno da to nema smisla ako nema ljudi. Logično je, dakle, da osim poduzetništvo, potičemo i naše mlade sugrađane i one koji se doseljavaju na naše područje kako bismo Lipik učinili poželjnom destinacijom – kaže gradonačelnik Vinko Kasana.

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race vožena je i u Lipiku Prekrasni prizori lipičkog krajolika otišli su u svijet

Iduće će godine javni poziv imati povoljnije uvjete jer je Gradsko vijeće ukinulo odredbu po kojoj se vlasnici drugih stambenih objekata ne mogu kandidirati za ovu mjeru. Naime, znalo se dogoditi da netko naslijedi neku neprimjerenu nekretninu pa bi odmah automatizmom bio izostavljen iz ove pomoći, a sada je ta nepravda ispravljena.