Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Mali Lipik uz bok Maratona lađa i Du Motiona:

Challenger 3x3 postao je nacionalni projekt s kakvim se malo koji grad može podičiti

Lipik ulična košarka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Predsjednik udruge Libox Ivan Puščenik naglasio je kako je Lipik 3x3 Challenger na ovaj način potvrđen kao posebna, jedinstvena i kvalitetna manifestacija koja obogaćuje turističku ponudu lokalne zajednice, ali i promiče Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju

Međunarodni turnir u uličnoj košarci “Lipik 3x3 Challenger“ dobitnik je nacionalne godišnje nagrade “Simply the Best” u kategoriji manifestacija vezanih uz sport i rekreaciju. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia. Lipik je tako stao uz bok drugih vrhunskih sportskih manifestacija poput Du Motion iz Dubrovnika, Maratona lađa iz Metkovića i Uvati vitar iz Sutivana. U ime organizatora, udruge Libox, nagradu je primio voditelj turističkog ureda Hrvoje Kovačić.

Dječji dan u lipičkoj ergeli i 12. obljetnica povratka konja Iz Lipika ide prijedlog za UNESCO: Zaštitite naše lipicance, posebni su!

Već treće priznanje

– Ovaj turistički susret dobar je kanal promocije turističke zajednice i naše destinacije, a bilo je puno kolega iz sustava TZ-a s kojima se nemamo puno prilike susretati. U ovim visokim turističkim krugovima opet se čulo i za košarkaški turnir i Lipik, ovaj put i kao dobitnika prestižne godišnje turističke nagrade – izjavio je Kovačić.

Predsjednik udruge Libox Ivan Puščenik naglasio je kako je Lipik 3x3 Challenger na ovaj način potvrđen kao posebna, jedinstvena i kvalitetna manifestacija koja obogaćuje turističku ponudu lokalne zajednice, ali i promiče Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju. Riječ je, naime, o trećem ovogodišnjem velikom priznanju za turnir. Prethodno su svrstani među 21 veliku sportsku manifestaciju u zemlji prema ocjeni Središnjeg državnog ureda za šport, a među vrhunske sportske događaje uvrstio ih je i HTZ.

– Nakon 22 godine organiziranja, volontiranja i upornosti, sva ova priznanja i nagrade potiču nas da s još većim žarom i novim idejama nastavimo organizirati ovaj vrhunski sportski događaj. Hvala Gradu Lipiku na pomoći – rekao je Puščenik.

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race vožena je i u Lipiku Prekrasni prizori lipičkog krajolika otišli su u svijet

Lipički Challenger je natjecanje koje se može usporediti sa Snježnom kraljicom na Sljemenu, ATP turnirom u Umagu ili Hanžekovićevim memorijalom. Za ilustraciju, u cijelom svijetu održavaju se ukupno 22 challengera, a u regiji su se u zadnje dvije godine, uz Lipik, kao organizatori pojavili još samo Ljubljana, Beograd i Novi Sad.

– Ove godine više smo ulagali u vizualizaciju i opremu. Imali smo novi teren i veće tribine, ispunivši sve FIBA-ine zahtjeve i prijedloge u tom smislu. Na ruku su nam išle i vremenske prilike, što je također bitno, jer ipak je to turnir koji se igra vani, na ulici. Cijeli događaj pokazao se kao pun pogodak – ističe Puščenik.

Iz lokalnih u nacionalne okvire

Zadovoljstvo priznanjem nije krio ni gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. On je istaknuo kako je to još jedna značajna potvrda da je lipička manifestacija izašla iz lokalnih okvira te je uz podršku HTZ-a i Državnog ureda za sport postala nacionalni projekt s kakvim se malo gradova može podičiti.

Ministar Horvat otvorio Poduzetnički inkubator Novi dom lipičkih poduzetnika: Jako povoljni uvjeti zakupa poslovno-proizvodnog prostora

– Do prije nekoliko godina nitko se nije mogao nadati da ćemo u Lipik privući ekipe iz 12 država. Znam da se mnogi pitaju u čemu je tajna. Imam osjećaj da smo mi njima nekako simpatični, neobično je da se jedna tako mala sredina nalazi u društvu Tokija, Moskve, Sao Paula i drugih velikih svjetskih gradova koji također organiziraju challenger – ističe Kasana.

Prema njegovim riječima, za status lipičkog turnira najzaslužniji su dečki iz organizacije.

– To je dokaz da uporan rad na kraju uvijek netko prepozna, a njih je prepoznala FIBA – zaključio je Kasana.