Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Predstavljena organizacija rada i poslovanja ljekarni

Ljekarne su uključene i u brojne projekte ostalih zdravstvenih ustanova

RAVNATELJICA Ljekarni Zagrebačke županije govorila je o svim projektima u kojima su ljekarne sudjelovale
Foto: Zagrebačka županija

"Organizacija rada i poslovanja Ljekarni Zagrebačke županije", naslov je prezentacije koju je ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije Ana Galić Skoko održala članovima Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije na njihovoj 5. sjednici. Govoreći o području djelovanja, Galić Skoko istaknula je kako danas ljekarnička ustanova broji 21 podružnicu, od kojih je posljednja otvorena prošle godine u Svetom Ivanu Zelini.

Osim opskrbom i izradom lijekova, važan segment rada je ljekarnička skrb koja, među ostalim, podrazumijeva unapređivanje farmakoterapijskih postupaka, praćenje, izbjegavanje ili smanjivanje nuspojava lijekova, poboljšanje učinka kliničkog liječenja kao i provođenje preventivnih mjera očuvanja i zaštite zdravlja.

Ljekarne Zagrebačke županije uključene su u brojne projekte ostalih zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Županija kao i drugih hvalevrijednih akcija.

Tako su u EU projektu "KardioPRotect" Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije na akcijama u svih devet gradova u županiji bile zadužene za mjerenje arterijskog tlaka i glukoze u krvi, u suradnji sa SB-om Naftalan sudjeluju u redovitim pregledima kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije radile su na obilježavanju Dana prevencije suicida i Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Svoju podršku Ljekarne Zagrebačke županije dale su i nutricionističkim savjetovanjem na Festivalu sportske rekreacije Zagrebačke županije.

ISPOSTAVA ZAPREŠIĆ Zavoda za hitnu medicinu pokriva veliki teren i ima puno intervencija, 4519 na terenu, 2427 u ambulanti i 16.944 sanitetska prijevoza u 2023. godini Grad Zaprešić financirat će nabavu vozila za hitnu medicinsku pomoć Za zdravstveni nadstandard i veću dostupnost usluga 177.000 eura USPJEH mladog osječkog boksača velik je uspjeh i za Osijek Gradonačelnik Radić nagradio boksača Luku Pratljačića Grad Osijek za sport izdvaja rekordnih šest milijuna eura Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisali su ugovor Sklopili ugovor Županija će pomoći projekte Hrvatskog nacionalnog vijeća