Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Župan primio učenike

Longin: Nastavite odrastati u zdrave mlade ljude

Foto: Zadarska županija
Dobitnici nagrada za literarno izražavanje za osnovne škole: 1. Karla Gvardiol, OŠ Stanovi, Zadar, 2. Donatella Bajlo, OŠ Bartula Kašića, Zadar, 3. Vanessa Josipović, OŠ Stanovi, Zadar

Zadarski župan Božidar Longin primio je učenike koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola „Slobodan od ovisnosti, rasturam u umjetnosti“ i njihove mentore u području likovnog i literarnog stvaralaštva. Natječaj je bio namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih i učenicima srednjih škola od 1. do 4. razreda. Natječaj je, u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u školskoj godini 2018. /2019., objavilo Povjerenstvo za suzbijanje zloupotrebe droga ZŽ-a koje je ključni koordinator borbe protiv ovisnosti i suzbijanja zloupotrebe droga na razini Županije. Pristiglo je 11 prijava, od čega su šest iz osnovnih i pet iz srednjih škola. Svaki prijavitelj mogao se natjecati sa šest radova u obje kategorije.

Nagrađeni najbolji radovi na natječaju “Kreativni i neovisni” Učenici 11 osnovnih i sedam srednjih škola rekli “ne” drogi i ovisnosti

– Kaže stara izreka da je spriječiti uvijek bolje i lakše nego – liječiti. Stoga je na nama i društvu u cjelini zadaća da provodimo preventivne aktivnosti kako bismo mlade ljude upozorili na poroke i osnažili toliko da imaju snage oduprijeti se utjecaju lošeg društva. Svim sudionicima i mentorima zahvaljujem što su odlučili slobodno vrijeme posvetiti kreativnom stvaralaštvu, a dobitnicima nagrada čestitam i želim da nastave odrastati u zdrave mlade ljude koji će uvijek biti dovoljno jaki da se odupru svakoj ovisnosti – poručio je Longin.

Dobitnici nagrada za literarno izražavanje za osnovne škole: 1. Karla Gvardiol, OŠ Stanovi, Zadar, 2. Donatella Bajlo, OŠ Bartula Kašića, Zadar, 3. Vanessa Josipović, OŠ Stanovi, Zadar.

Literarno izražavanje za srednje škole: 1. Antonijo Načinović, Pomorska škola, Zadar, 2. Antonia Vanjak, Gimnazija V. Nazor, Zadar, 3. Roko Marasović, Strukovna škola Vice Vlatković, Zadar.

Župan primio mlade “obrtnike” Požeški učenici spojili vino i sladoled i osvojili nagradu

Likovno izražavanje za osnovne škole: 1. Marta Karavida, OŠ P. Preradović, Zadar, 2. Dora Damjanić, OŠ S. Radića, Bibinje, 3. Ana Mikulić, OŠ S. Radića, Bibinje.

Likovno izražavanje za srednje škole: 1. Ema Rašin, Gimnazija V. Nazora, Zadar, 2. Ela Nicole Ragaglia, S. škola Biograd na Moru, 3. Erik Meklenić, SŠ V. Vlatkovića, Zadar.