Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dan općine Sveti Filip i Jakov

Longin: Županija skrbi o djeci, ali i o starijima

Foto: Zadarska županija
Spomenuo je i da je Županija povećala naknade za novorođenčad, te da je lani u općini isplaćeno 40 naknada za novorođenčad

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Sv. Filip i Jakov, i blagdan njihova nebeskog zaštitnika sv. Roka. Među brojnim uzvanicima bili su župan Božidar Longin sa zamjenicima, saborski zastupnik i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta. Načelnik Pelicarić istaknuo je da je u tijeku prva faze projekta EU aglomeracije Biograd – Tkon – Pašman, čija je vrijednost za Općinu 150 milijuna kuna.

Završena mjerenja na projektu DORY Uskoro rezultati novozelandske metode uzgoja dagnji

Župan je dodao da je Županija uložila znatna sredstva u projekt sanacije glavnog gata mjesne luke u Turnju vrijednom više od 3 milijuna kn. Spomenuo je i da je Županija povećala naknade za novorođenčad, te da je lani u općini isplaćeno 40 naknada za novorođenčad.

– Skrbimo i za osobe treće životne dobi. Županija i Općina surađuju na projektu Centra za pružanje usluga u zajednici, koji će se izgraditi u Raštanima. Nedavno je izdano rješenje za provođenje usluge pomoći u kući – zaključio je Longin. 

Festival pijeska Na Kraljičinoj plaži dupini, dvorci, sirena...