Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
JEDINSTVENA UTRKA U MEĐIMURJU

Lov na labuđe pero u tradicijskim čonima

Foto: Međimurska županija
Na 21. izdanju Lova na labuđe pero natjecalo se dvanaest ekipa, pobijedili su Branko Ivančić i Miroslav Horvat

Jedinstvena utrka vozila se i ovog ljeta u Prelogu, gdje se trude korištenje tradicionalnih drvenih čamaca ili “čona” sačuvati od zaborava i revitalizirati njihovu upotrebu u rekreacijske i turističke svrhe. U takvim čamcima natječu se sudionici tradicionalnog Lova na labuđe pero u organizaciji Nautičkog kluba Labud.

Na Skupštini o projektima energetske obnove, bolnici, željeznici... Među 120 projekata vrijednih 2,8 milijardi kuna i dvorane

– Utrka je postala preloški brend. Ljeti, kad je sve nekako okrenuto moru, ovakve manifestacije pokazuju da i na kontinentu ima zanimljivih događanja vezanih uz vodu i na vodi. Ovo je jedno od njih, na našem, ne Jadranskom, nego na Priločkom moru – kaže predsjednik NK Labud Mario Naranđa.

Dvanaest ekipa natjecalo se na 21. izdanju Lova na labuđe pero, a prvi su na cilj stigli Branko Ivančić i Miroslav Horvat. Drugo mjesto zauzeli su Denis Malek i Miroslav Vrhaj, dok su treći bili Josip Višnjić i Ivan Višnjić. Nagrade svim sudionicima i pehare najuspješnijima uručili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki i predsjednik Labud Mario Naranđa.

Europska godina željeznice i 161 godina prve pruge u Hrvatskoj Uložit će 4,4 milijarde eura u razvoj zapostavljene željeznice

Uz utrku, održano je i natjecanje u pračkanju te natjecanje u kajaku za parove. Manifestacija je održana u okviru projekta Aqua Adventures, kroz koji će se infrastrukturno urediti područje Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog. U sklopu projekta vrijednog oko pet milijuna kuna organizirat će se desetak turističkih manifestacija uz rijeku Dravu, studijska putovanja, a infrastrukturno će se urediti sportsko-rekreacijska zone Marina sa 60 tipskih drvenih nadstrešnica i pripadajućim sadržajem za odmor turista. Uz kućice izgradit će se sanitarni kompleks s toaletima, tuševima, garderobom i ostavom. Uz ostalo, postavit će se i drvene promatračnice s pripadajućom opremom za monitoring autohtonih vrste ptica, kao i čamci za monitoring na vodi.