Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj

Mali forenzičari i policijska oprema na Sajmu sigurnosti i prevencije na Mladosti

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Predstavit će se više od 50 izlagača, pojedinaca i skupina, najavljuju organizatori, a očekuje se i dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića

Na prostoru SRC-a Mladost u Čakovcu sutra će se od 10 do 16 sati održati Sajam sigurnosti i prevencije, šesto izdanje jedinstvenog događanja u Hrvatskoj na kojem će izlagati državne i javne ustanove, udruge i tvrtke koje se bave prevencijom.

zadarska županija 'Sigurnost je brend našeg turizma'

Svečana akademija

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač kaže da je manifestacija plod zajedničke organizacije Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, policijskih uprava iz Osječko-baranjske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, odgojno-obrazovnih ustanova te institucija, organizacija i udruga s područja Međimurske županije.

– Policijska uprava međimurska nastavlja sa svojim preventivnim aktivnostima upravo zato što su se pokazale iznimno uspješnima. Na sajmu će se predstaviti više od 50 izlagača, pojedinaca i skupina koji će nam štošta reći i pokazati u aspektu prevencije i sigurnosti – najavljuje Sokač.

Dio sajma bit će i svečana akademija u povodu blagdana sv. Mihovila – Dana policije. Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Čakovca Mario Medved dodaje da se Sajam sigurnosti i prevencije treći put održava u Čakovcu.

Županija i Dom zdravlja ostvarili ukupno 61 milijun kuna investicija U Čakovec stigla tri nova sanitetska vozila

– Naše Vijeće za prevenciju dugi niz godina provodi pregršt preventivnih akcija, među kojima ću izdvojiti akcije ‘Coolijada’, ‘Alkohol nije cool’ i ‘Zaštitimo svoj bicikl’. Na posljednjoj sjednici Vijeća jednoglasno je donesen zaključak da ćemo povećati razinu sigurnosti u prometu, ponajprije zbog naših najmlađih te ćemo postaviti usporivače prometa u ulicama Josipa Bedekovića i Tomaša Goričanca – kaže Medved.

Sajam je izvrsna prilika za preventivno djelovanje, ali i upoznavanje građana s djelatnostima onih koji skrbe o našoj zaštiti i sigurnosti, smatra župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istaknuo kako su od prošlog izdanja sajma postignuti pomaci.

Predstavljanje slikovnice Knjižnica 'Nikola Zrinski' u Čakovcu Predstavljena slikovnica „Sretna priča jednog medvjedića“

Brojne radionice

– Očekujemo dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s kojim još jednom želimo porazgovarati o stanju sigurnosti u Međimurju. Od ministra očekujem da imenuje koordinacijsku skupinu na razini nekoliko ministarstava kako bismo mogli implementirati neke od svojih ideja i razgovarati o izazovima stanja sigurnosti u Međimurju – napominje župan Posavec.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a u slučaju kiše Sajam će se održati u sportskoj dvorani Graditeljske škole.

– Posjetitelji će, uz ostalo, moći razgledati izložbu opreme Protueksplozijske službe, sudjelovati u radionici za male forenzičare i radionici za vrtićance na prometnom poligonu, slušati predavanje o rizičnom ponašanju mladih i drugo – najavila je policijska službenica za prevenciju PU međimurske Marina Matulic-Horvat.