Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Dječji fašnik u Karlovcu

Mališani gradskih vrtića i prvašići kostimima i pjesmom razvedrili grad

Karlovac: Oko tisuću djece iz vrtića i osnovnih škola sudjelovalo u povorci u centru grada
1/18
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Tete u vrtićima, učiteljice u školama, mjesecima su pripremale njihovo novo ruho

Dječji fašnik, maskirana povorka prekrasnih karlovačkih mališana iz gradskih vrtića te prvašići, preuzeli su u petak vodstvo grada i gradske ulice.

Karlovac Godišnju uštedu od oko 450.000 kuna obje strane daju za pomoć starijim sumještanima Karlovac i Županija sjednice ubuduće, umjesto putem radija, prenose putem Live Streama na YouTubeu

Tete u vrtićima, učiteljice u školama, mjesecima su pripremale njihovo novo ruho, pa su se na ulicama grada pojavili razdragani i šareni mafini, maleni policajci, kišni oblaci, malene vatrice, cvjetići, dugine boje, simpatične kravice, tigrovi, mačkice, farmeri i mnoštvo drugih zanimljivih likova. Prošetali su gradom i onda se proveselili na Trgu bana J. Jelačića gdje su proglašene najbolje maske, a sva djeca nagrađena krafnama.

No, prije šarene i vesele povorke koju se predvodili bubnjari i mažoretkinje, nova dječja gradonačelnica Mia Malović iz OŠ Braća Seljan  sa zamjenicom Lanom Pavoković iz OŠ Banija, preuzele su ključeve grada Karlovca od gradonačelnika Damira Mandića koji je, odmah potom, 'počašćen' i novom plavom frizurom koju su je 'složila' ekipa iz Inicijative Kaos, organizatora karlovačkog Karnevala.