Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Sport u vrtiću

Mališani kroz treninge i radionice uče o zdravlju

Foto: Marija Šarić
Projektom se pozitivno utječe na rani razvoj funkcionalno-motoričkih sposobnosti, što djeci koristi kao podloga za uspješne sportske rezultate te kvalitetnije kretanje u svakodnevnim aktivnostima

Dječji vrtić Tratinčica provodi novi projekt ‘’Pokretom do zdravlja’’, koji financira Zaklada Hrvatska za djecu. Svrha je projekta omogućiti djeci priliku da shvate sportske aktivnosti kao zabavu, učeći se pritom zdravim životnim navikama.

Tomislav Tolušić Ministarstvo poljoprivrede Potpisani ugovori za gradnju 11 vrtića u ruralnim područjima

Projektom se pozitivno utječe na rani razvoj funkcionalno-motoričkih sposobnosti, što djeci koristi kao podloga za uspješne sportske rezultate te kvalitetnije kretanje u svakodnevnim aktivnostima.

– Projektom su obuhvaćeni treninzi i radionice na kojima djeca uče o zdravoj prehrani na temeljima piramide zdravlja. Svaki tjedan obrađujemo jednu od tema kroz koje djeca upoznaju ljudsko tijelo – ističe ravnateljica vrtića i voditeljica projekta Nikolina Hačka.

U prosincu su mališani učili klizati, prvi izlet bio im je u “kukuruzni labirint”, a uskoro ih očekuje i Olimpijski festival. Reakcije roditelja vrlo su pozitivne.

Pleternica Poduzetnički centar Pleternica Bespovratna sredstva za pomoć poduzetnicima i obrtnicima