Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Uz pomoć konja do bolje integracije

Maloljetnici koji imaju probleme u ponašanju radit će i učiti o konjima

U projekt "Uz pomoć konja do bolje integracije" bit će uključeno 20 mladih osoba
1/5
Foto: Branimir Bradarić
Projekt provodi Konjogojski klub Dunavski raj iz Vukovara, a namijenjen je mladima od 15 do 25 godina

U idućih nešto više od godinu dana Konjogojski klub Dunavski raj iz Vukovara provodit će projekt “Uz pomoć konja do bolje integracije” namijenjen mladima od 15 do 25 godina, i to onima s problemima u ponašanju koji temeljem sudskih presuda sudova za mladež ili prekršajnih sudova moraju izvršavati posebne obveze humanitarnoga rada.

Uključit će 20 mladih

– U projekt će biti uključeno ukupno 20 mladih osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije koje će se u okviru ovoga projekta socijalno integrirati u radu s konjima, ali i steći određena znanja koja im mogu pomoći u zapošljavanju – rekla je voditeljica projekta Adrijana Vidaković.

Crikvenica, plaža Od 5. do 8. razreda Besplatno ljetovanje za osnovnoškolce

Objasnila je i kako se posebne obveze humanitarnoga rada izriču u slučajevima kada se u kraćem vremenu može utjecati na pozitivne promjene u ponašanju maloljetnika ili mlađih punoljetnika. Tako će se oni koji budu tu svoju obvezu izvršavali u Dunavskom raju obučavati o radu s konjima, održavanju unutrašnjeg i vanjskog prostora za konje, njihovoj hranidbi, jahanju… Isto tako prolazit će i obuku za pomoćnike u terapijskom jahanju za osobe s posebnim potrebama. Jedna od aktivnosti bit će i prezentacija njihova znanja poslodavcima kod kojih bi mogli pronaći i posao.

Govoreći o projektu, predsjednik Konjičkog kluba Dunavski raj Denis Zeko rekao je kako će korisnicima projekta na raspolaganju biti 12 konja, kao i sva druga klupska infrastruktura.

Potpore vukovarskim gospodarstvenicima Potpisani ugovori Gospodarstvenicima 1,85 milijuna kuna poticaja

– Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od pola milijuna kuna od čega je 85 posto sufinancirano iz fondova EU. Preostala sredstva osigurana su iz državnoga proračuna. Partneri u ovome projektu su Grad Vukovar i Centar za socijalnu skrb – rekao je Zeko.

Zaposlit će 10 osoba

Napomenuo je i da je klub osnovan 2007. godine, ali i da provodi niz projekata među kojima je još jedan europski i pet nacionalnih projekata. Trenutačno zapošljavaju deset osoba, a procjenjuju da će u projektu “Uz pomoć konja do bolje integracije” zaposliti još desetak ljudi.

DunavArt festival DunavArt festival od 22. do 30. lipnja Jela i vina iz Podunavlja, koncerti Amire Medunjanin, Fluentesa...