Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Izvrstan primjer suradnje

Maslinari na otoku Kaprije dobili vlastitu uljaru

Foto: Grad Šibenik
Ovo nije biznis, već socijalni program budući da na Kapriju živi većinom starije stanovništvo koje više nije u mogućnosti nositi i prevoziti masline na preradu u Šibenik, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić

Gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima, u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Dinka Jelovčića i predsjednika Udruge maslinara i magunjara Kristijana Radovčića, obišao je prostorije novoopremljene uljare na otoku Kaprije u šibenskom arhipelagu. Kaprijsku uljaru koriste tamošnji maslinari okupljeni u Udrugu maslinara i magunjara, a u pogon je puštena prije 2 tjedna, izvijestli su iz šibenske gradske uprave.

Sjajna posezona Šibenik u listopadu posjetio rekordan broj gostiju

– Ovaj financijski relativno mali projekt izvrstan je primjer sjajne suradnje mjesnog odbora, Grada i resornog ministarstva. Opremanje uljare znači daljnju revitalizaciju i opstojnost otoka Kaprija i njegovih stanovnika te se veselim vidjeti da se ovdje radi punom parom. Sretan smo što smo pripomogli Kaprijanima da ostvare svoj dugogodišnji san – kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik zgradu u kojoj se nalazi uljara i zavičajni muzej za maslinarstvo i ribarstvo dao je na korištenje Udruzi maslinara bez naknade na rok od tri godine, ističu iz Grada.

– Uljara nam znači puno, olakšava život na otoku. Ovo nije biznis, već socijalni program budući da na Kapriju živi većinom starije stanovništvo koje više nije u mogućnosti nositi i prevoziti masline na preradu u Šibenik – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić.

Ministar Pavić na tvrđavi Barone potpisao 17 ugovora vrijednih 100 milijuna kuna Domovi za stare i nemoćne u Šibeniku i Kninu dobili novac za obnovu

– Krajem prošle godine Grad Šibenik i Ministarstvo poljoprivrede sklopili su Sporazum o financiranju programa obnove uljare i zavičajnog muzeja na otoku Kaprije. Temeljem potpisanog Sporazuma, Ministarstvo poljoprivrede iznosom od 500.000 kuna financiralo je uređenje prostora i obnovu uljare, opremanje postrojenja za preradu masline te uređenje zavičajnog muzeja na otoku Kaprije koji se nalazi u sklopu iste zgrade. Grad Šibenik sufinancirao je projekt s 200.000 kn – istaknuli su iz šibenske uprave.