Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Bjelovar podijelio je 24 vaučera za nabavu opreme

Mateša: Vi ste primjer grada koji se brine za sport

Dodjela vaučera u Bjelovaru
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Nama će vaučer za opremu svakako pomoći u nabavi lopti i sportskih pomagala, rekao je predsjednik MNK-a “Bjelovar” Josip Kozić

Grad Bjelovar podijelio je 24 vaučera za nabavu opreme sportskim udrugama. Podjela vaučera održana je u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, i to u prisustvu predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše i predsjednika Športske zajednice Grada Bjelovara Željka Maletića. Naime, Grad u suradnji s HOO-om te ŠZ-om Grada Bjelovara surađuje i potpomaže rad sportskih klubova.

Rado surađujemo

– Ovaj vid suradnje doprinijet će da i Grad Bjelovar uloži dodatna sredstva, nabavit ćemo novo vozilo za prijevoz naših sportaša na natjecanja. Grad na godišnjoj bazi odvaja oko sedam posto proračuna za sport. To je visok postotak, a posebno smo orijentirani na manje sportove. Shodno tome, očekujemo još bolje rezultate. Zahvaljujem na podršci HOO-u i veselim se daljnjoj suradnji – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Terezijana Bjelovar Velik odaziv na 23. Terezijanu Caricu Mariju Tereziju došlo pogledati 20 tisuća građana

Predsjednik HOO-a Mateša rekao je kako Bjelovar može biti primjer grada koji se brine za sport.

– Imali smo priliku vidjeti napis u njemačkom “Bildu“ kako je Hrvatska “najsportskija” zemlja na svijetu kad se uzme broj sportskih uspjeha u odnosu na broj stanovnika. Bjelovar koji toliko odvaja za sport može biti primjer i stoga s Gradom rado surađujemo. Surađivat ćemo i na drugim projektima koje gradonačelnik i Vijeće prepoznaju kao bitne za razvoj sporta i njegove infrastrukture – istaknuo je Mateša.

Ferida Kranjčec Završen projekt “Wheel of change” Nisam mogla hodati, a sad mi je san imati svoju piteriju

Pomoćnik glavnog tajnika HOO za programe lokalnog športa Siniša Krajač objasnio je kako HOO brine i o bazi i lokalnim zajednicama, koje potiče da se uključuju u sport, dok se Željko Maletić zahvalio u ime Športske zajednice na prepoznatim projektima.

Jedan od primatelja vaučera bio je Josip Kozić, predsjednik Malonogometnog kluba “Bjelovar”.

Imamo stotinjak članova

– Nama će vaučer za opremu svakako pomoći u nabavi lopti i sportskih pomagala. Novoosnovani smo klub, no već smo u prvoj natjecateljskoj sezoni osvojili drugo mjesto, a juniori su na sredini tablice. Imamo stotinjak članova, a bit će nas i više jer imamo članski model upravljanja klubom – zaključio je Kozić.

Dario Hrebak s koalicijskim partnerima Vladajuća koalicija u Bjelovaru najavila nove poteze Pomagat će tvrtkama da lakše dođu do novca iz EU Pevec u Bjelovaru Bjelovar Otvoren novoizgrađeni Pevecov trgovački centar