Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dodijela priznanja Zadarsko bijelo srce

Medicinskom osoblju zahvalio i premijer Plenković

Odličje Zadarsko bijelo srce od 2000. godine dodjeljuje se medicinskim sestrama i tehničarima Zadarske županije
1/5
Foto: Zadarska županija
Premijer je, sa svojim suradnicima, na dodjeli priznanja u zadarskoj Općoj bolnici iskazao zahvalnost svim medicinskim sestrama i tehničarima na svemu što rade svakog dana brinući za zdravlje brojnih pacijenata

Dodjeli Zadarskog bijelog srca, odličja koje se od 2000. dodjeljuje medicinskim sestrama i tehničarima Zadarske županije u znak zahvalnosti za doprinos promociji sestrinstva i zdravlja u zajednici u kojoj žive i djeluju, ove je godine nazočio predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković. Premijer je, sa svojim suradnicima, na dodjeli priznanja u zadarskoj Općoj bolnici iskazao zahvalnost svim medicinskim sestrama i tehničarima na svemu što rade svakog dana brinući za zdravlje brojnih pacijenata.

naglasak na proširenju Zračne luke Zadar Veleposlanik Danske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Sudionike su pozdravili i zadarski župan Božidar Longin te gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

O značaju medicinskih sestara i tehničara govorili su i ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina te njegov zamjenik Edi Karuc. Zadarsko bijelo srce, izrađeno od paške čipke, ove su godine dobili Anka Babić, Ivana Mužanović, Edi Goja, Angela Pirović, Jela Baždarić, Mandica Galić, Antun Čačić, Alma Mavar, Marica Jakovina, Maja Kotlar, Dragana Pirović i Ljiljana Mišlov Brkić.

Zahvalnicu Zadarsko bijelo srce za 2019. za kontinuiranu pomoć i podršku u doprinosu razvoja sestrinstva u Zadarskoj županiji dobili su Sanda Ančić, Mladen Mavar, Dario Nakić, Zvonimir Vrančić i Zoran Škrgatić.

U Zadru održan 15. međunarodni stručni skup „Naš pogled u budućnost“ ‘U posljednjih 10 godina broj zaposlenih osoba s invaliditetom stalno raste’