Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
naglasak na proširenju Zračne luke Zadar

Veleposlanik Danske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

1/4
Foto: Majda Mikulandra/PD
Veleposlanik je također iskazao uvjerenje da bi zračna povezanost Zadra s Danskom mogla povećati broj dolazaka turista iz Danske kojima je Zadarska županija zanimljiva i kao destinacija zdravstvenog turizma

Veleposlanik Kraljevine Danske Nj. E. Christian Thorning boravio je u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji gdje ga je ugostio župan Božidar Longin sa suradnicima. Župan ga je na radnom sastanku detaljno upoznao sa strateškim projektima Zadarske županije stavivši naglasak na potencijale nove luke Gaženica te na planove proširenja Zračne luke Zadar.

nova luka zadar Ante Gotovina: Luka Gaženica nije samo putnički terminal

Župan je istaknuo gospodarski uspon Zadarske županije u posljednjih nekoliko godina kao i planove za budućnost koji uključuju kvalitativni iskorak u turizmu, dodatan razvoj gospodarskih zona te pozicioniranje Zadra kao potencijalnog europskog prometnog čvorišta.

Foto: Majda Mikulandra/PD

„U Zadarskoj županiji trenutno provodimo brojne infrastrukturne projekte, vrijedne više od milijardu i pol kuna, a s ovima koji su u završnoj fazi pripreme taj će se iznos znatno premašiti. Važno je istaknuti da se najveći dio ovih projekata financiraju sredstvima iz europskih fondova što je konkretan primjer prednosti koje smo ostvarili priključenjem Europskoj uniji“, kazao je Longin uz dodatak da Hrvatsku i Dansku vezu zajedničke europske vrijednosti, a slične su i po broju stanovnika te površini.

Japan Airport Terminal Japanci se nadaju izravnom letu iz Tokija u Zadar

Nj. E. Christian Thorning, koji je u Hrvatsku stigao u rujnu 2017. godine, iskazao je zadovoljstvo boravkom u Zadarskoj županiji te kao moguća područja suradnje spomenuo prijenos iskustava u području poljoprivrede u čemu je Danska među vodećima u Europskoj uniji. Veleposlanik je također iskazao uvjerenje da bi zračna povezanost Zadra s Danskom mogla povećati broj dolazaka turista iz Danske kojima je Zadarska županija zanimljiva i kao destinacija zdravstvenog turizma.

Veleposlanik je posjetio i Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru navevši ga kao primjer dodatne vrijednosti turističkog proizvoda Zadarske županije.