Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Zaželi u Karlovcu

Ministar Pavić potpisao 37 ugovora i 'zaposlio' 756 žena

Karlovac projekt Zaželi
Foto: Snježana Bičak
Kroz ovih 37 ugovora posao će dobiti na dvije godine 756 žena koje su bile dugo na burzi rada, a imat će priliku pomagati u kućanskim poslovima na adresama čak 3.500 starijih korisnika - kazao je ministar Pavić

U Karlovcu je ministar rada Marko Pavić potpisao 37 ugovora s predstavnicima općina, gradova, udruga vrijednih 127 milijuna kuna u sklopu projekta Zaželi.

Skulptura Prvi koraci Skulptura Frana Kršinića u Karlovcu 'Prvi koraci' ponovno u Vrbanićevom perivoju

- Projekt je težak čak milijardu kuna, novac je dobiven iz EU socijalnog fonda, a njime će biti zaposleno čak 7.000 žena. Do sada smo potpisali ugovore vrijedne 420 milijuna kuna, a do kraja ljeti 'potrošit' ćemo svih milijardu kuna i potpisati ugovore sa svima u Hrvatskoj koji su uključeni u projekt Zaželi. Kroz ovih 37 ugovora posao će dobiti na dvije godine 756 žena koje su bile dugo na burzi rada, a imat će priliku pomagati u kućanskim poslovima na adresama čak 3.500 starijih korisnika - kazao je ministar Pavić. Od tih 127 milijuna kuna čak osam milijuna ostaje u Karlovcu gdje je zaposleno 50 žena koje će pomagati starijim stanovnicima na području općina Draganić, Lasinja i Vojnić koje do sada nisu obuhvaćene nikakvim programom pomoći. Na potpisivanju ugovora bila je i ministrica obitelji Nada Murganić i šef Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, te karlovački župan Damir Jelić.

- Naziv Zaželi asocira me na želju starijih osoba koje žive u svojim domovima u ruralnim područjima, u svojim kućama, često i kao jedini mještani u selu. Imam dovoljno iskustva u rada na tom području i znam da je njihova želja često upravo čuti nekoga da im pokuca na vrata, da s njima popriča, bude im oslonac. Upravo žene koje su dobile posao kroz projekt Zaželi često će, nažalost, biti i jedine osobe koje starije mještane u nekim selima toga dana i posjete - kazala je ministrica Nada Murganić.

Ivan Mrzljak Karlovački proračun viši Gradi se most Hrnetić - Velika Jelsa i vrtić