Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Posjet otoku rekorderu

Ministrica turizma: Gosti su Vir prepoznali kao sigurnu destinaciju

Novoizabrana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u društvu Virana
Foto: Vir
– Dojmio me se cijeli otok, a ujedno sam imala priliku upoznati mladu ekipu koja vodi Vir. Mislim kako je, zahvaljujući njihovu radu, Vir doživio ovakav napredak, turistički razvoj i uspjeh. Načelnik i direktori zaista su puni planova i projekata – istaknula je ministrica Brnjac.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nije prva resorna ministrica koja je posjetila otok Vir – učinili su to već njezini prethodnici Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Gari Cappelli – ali je prva koja je na otok došla u srcu ljetne sezone kada je Vir udarna turistička vijest.

Otok rekorder Prvi turistički milijun u Hrvatskoj ostvario je otok Vir

S najviše ostvarenih noćenja u srpnju, potom s najviše noćenja od početka godine do kraja srpnja, kao i najviše noćenja u prvih deset dana kolovoza, a ujedno prva destinacija u Hrvatskoj koja je ostvarila milijun noćenja, otok Vir pokazao je svoj puni turistički potencijal i kvalitetu unatoč sveopćoj krizi uzrokovanoj koronavirusom.

Kontinuitet na brendiranju

Ne čudi stoga što je ministrica Brnjac javljanje uživo za Dnevnik Nove TV odradila s otoka Vira, odnosno ispred bara na plaži Mul i šljunčane plaže Jadro, na kojoj su uživali brojni virski gosti i turisti, izvijestili su s otoka Vira.

– Prvi sam put na Viru i ugodno sam iznenađena. Svi govore kako je Vir vrhunska turistička destinacija, pa mi je bilo lijepo vidjeti kako otok izgleda i kako se svi, koliko mogu primijetiti, pridržavaju epidemioloških mjera. To je u ovom trenutku najvažnije radi sigurnosti naših građana i turista – kazala je ministrica Brnjac. Više je razloga zbog kojih je Vir u ovom trenutku najbolja i najpoželjnija hrvatska turistička destinacija. Najsažetije bi se ti razlozi mogli svesti na petnaestogodišnji kontinuitet rada na brendiranju destinacije i usporedno marketinško predstavljanje otoka širom Europe, ali i na dosljedno desetogodišnje provođenje master plana turističkog razvoja. Činjenica je također da mnogi strani državljani koji ljetuju na Viru u ovom trenutku, na otoku posjeduju kuće ili dolaze kod rodbine i prijatelja koji su u vlasništvu nekretnina na Viru.

Ljetni šušur na otoku u srpnju Odlične turističke brojke S više od 600.000 noćenja u sedam i pol mjeseci Vir je turistički broj jedan

– Pokazalo se kako gosti naViru imaju osjećaj sigurnosti i kako su prepoznali otok kao sigurnu i poželjnu destinaciju, a to je u ovom trenutku možda i najvažnije. Zbog toga treba naglašavati i promovirati taj aspekt sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera, jer je on iznimno važan za sve koje dolaze u Hrvatsku – naglasila je ministrica, koja je na samom početku svojega mandata prepoznala otok rekorder i osjetila virsku priču.

“Puni planova i projekata”

– Dojmio me se cijeli otok, a ujedno sam imala priliku upoznati mladu ekipu koja vodi Vir. Mislim kako je, zahvaljujući njihovu radu, Vir doživio ovakav napredak, turistički razvoj i uspjeh. Načelnik i direktori zaista su puni planova i projekata – istaknula je ministrica Brnjac.

Novoizabrana ministrica turizma i sporta prije je bila državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te državna tajnica u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, a kao državna tajnica za suradnju s Europskim parlamentom i ministre déléguée – bila je delegirana za predstavljanje Vijeća Europske unije u Europskom parlamentu. Riječ je o osobi s puno operativnog i europskog iskustva, ujedno doktorici tehničkih znanosti, koja će sada kao ministrica voditi turizam i sport.

Mandir (lijevo), Vučetić, Olić i Crnković (desno) iz klape Puntadura OSVOJILI ŠESTO MJESTO Virska klapa Puntadura na legendarnom omiškom festivalu

– Intencija je bila povezati turizam i sport, kao dvije djelatnosti po kojima su Hrvati i Hrvatska najpoznatiji i prepoznatljivi u svijetu. Sport je poput turizma u korona krizi bio strahovito pogođen, pa mu svakako treba pomoć. Mi smo još prošle godine usvojili nacionalni program sporta s brojnim ciljevima, u kojemu neće biti zastupljen samo razvoj profesionalnog sporta, već također amaterskog i školskog. Riječ je o našoj globalnoj prepoznatljivosti, koja u ovom trenutku u sklopu resora traži pomoć koju će svakako dobiti – poručila je iz Vira ministrica Brnjac.