Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Obilježen Dan grada

Ministru Horvatu povelja počasnog građanina Lipika

Foto: Lipički compas
Nagrada Grada Lipika za životno djelo posmrtno je dodijeljena Martinu Kovačiću za dugogodišnji rad i doprinos u području sporta

Na svečanoj sjednici lipičkoga Gradskog vijeća tradicionalno su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama Grada Lipika.

Obilježen Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja Kušanje meda i vina, utrka Fun Run te besplatne projekcije filma “Slučajni ratnici”

Povelja počasnog građanina Lipika uručena je ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta Darku Horvatu.

Renato Marinić dobio je priznanje za izniman doprinos u razvoju sporta i promociji grada, tvrtka Studenac Lipik za kontinuiran rad i doprinos razvoju grada, Alojzije Majstorović za izuzetne uspjehe i rezultate u streličarstvu, a Josip Prhal za dugogodišnji rad i doprinos razvoju obrtništva.

Nagrada Grada Lipika za životno djelo posmrtno je dodijeljena Martinu Kovačiću za dugogodišnji rad i doprinos u području sporta.

Na dodjelu povelje ministru Horvatu u Lipiku su se odlučili u znak zahvalnosti što je njegovo ministarstvo omogućilo da se u ovom gradu provede do sada najveći poduzetnički projekt gradnje poduzetničkog inkubatora i gradnje infrastrukture (cesta, javne rasvjete, odvodnje), ukupne vrijednosti 26,5 milijuna kuna.

Garešnica Održan prvi Međunarodni Sajam poduzetništva

Provedba ovog projekta omogućit će otvaranje novih prilika za poduzetnike, novih investicija i mogućnosti za nova radna mjesta u malim i srednjim poduzećima na lipičkom području.

Grad Lipik i gradska Turistička zajednica organizirali su u proteklih mjesec dana niz manifestacija i događanja prigodom obilježavanja Dana grada Lipika i blagdana svetog Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika.

Kod spomen-obilježja na gradskom groblju položeni su vijenci u čast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Bogatim programom obilježen Dan grada Kutjeva Budimir: Uz samo malo više optimizma i zajedništva možemo postići velike stvari