Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Održan prvi Međunarodni Sajam poduzetništva

Foto: Grad Garešnica
Sudionici Sajma bili su izlagači iz Garešnice, Lipika te Orašja iz BiH

Garešnica je prvi put bila domaćin Međunarodnog Sajma poduzetništva – Garešnica 2019. Sajam je održan u zatvorenom prostoru gradske tržnice te je trajao tri dana. Sudionici su bili izlagači iz Garešnice, Lipika te iz Orašja, BiH.

Unatoč lošem vremenu prva Lipikijada ispunila očekivanja Biciklisti i veleposlanici dali novi vjetar u leđa u otvaranju Lipika prema svijetu

Prilika je ovo bila da se posjetiteljima sajma predstave brojni gospodarski subjekti gradova izlagača, i to od malih poduzetnika i OPG-a pa do velikih tvrtki. Na svečanom otvorenju uz gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžiju bili su i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te načelnik Orašja Stanko Vincetić.

U sklopu sajma prikazan je promotivni film o Lipiku, Orašju i Garešnici, a sva tri dana održavao se i bogat kulturno-zabavni program u kojem su sudjelovali Pjevačka skupina Hrvatska žena, mladi glazbenici Glazbenog odjela OŠ Garešnica, Garešničke mažoretkinje, tamburaški sastav Gelipteri, FA Zdenac i drugi. Program je vodila poznata televizijska voditeljica Karmela Vukov Colić.

Bogat program u rujnu i listopadu Sajam voća, fišijada, koncert... za proslavu Dana grada

Na sajmu je, osim za svečane uzvanike i sudionike sajma, sva tri dana bio osiguran i besplatan ručak za posjetitelje. Održavanje prvog Međunarodnog Sajma poduzetništva rezultat je prekogranične suradnje Garešnice, Lipika i Orašja kroz projekt „Invest in Lipik, Orašje i Garešnicu – Invest in log“ kojemu je cilj poticanje malog i srednjeg poduzetništva u prekograničnom partnerskom području. Vrijednost je projekta, koji u 85-postotnom iznosu financira Europska unija, 731.906 eura.