Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
sportske igre, izložbe, party...

Mirovna grupa mladih u Vukovaru priredila 'Vurban & International youth day'

Skate park
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija
Na Vukovarskoj adi organizirali su face painting za djecu, kao i razne dječje društvene igre, oslikavanje tkanina, dječje kazalište i priče za djecu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, nevladina udruga Mirovna grupa mladih Dunav u Vukovaru je organizirala dvodnevnu manifestaciju pod nazivom "Vurban & International youth day" koja završava u petak.

"Planirane aktivnosti u okviru obilježavanja Međunarodnog dana mladih provodi 14 stranih volontera iz sedam zemalja, a koji putem Europske volonterske službe volontiraju u Vukovaru", izvijestili su iz te vukovarske nevladine udruge.

U okviru programa u petak se u Vukovaru održavaju sportske igre mladih na Skate parku, kao i izložba likovnih i fotografskih radova te DJ dance party.

Dan ranije, u četvrtak, na Vukovarskoj adi organizirali su face painting za djecu, kao i razne dječje društvene igre, oslikavanje tkanina, dječje kazalište i priče za djecu.

Aktivnost i program dio su projekta Kluba mladih uz sufinanciranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji se provodi u partnerstvu s Gradom Vukovarom, te kroz program Erasmus + kroz projekte Europske volonterske službe: Ljetne igre za djecu i mlade, Mobile club i Art for Club.