Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SUFINANCIRANJE

Misle o budućnosti i perspektivi mladih: Radne bilježnice svim osnovnoškolcima

Povećana je naknada za svako novorođeno dijete na 2.500 kuna
Foto: Grad Našice
Povećana je naknada za svako novorođeno dijete na 2.500 kuna, a Grad znatnim iznosima sufinancira boravak djece u vrtićima i u privatnim jaslicama .

Mladi ljudi su najdinamičnija i najsvestranija populacija u društvu, od vrtićanaca, školaraca, srednjoškolaca, studenata pa do mladih u braku. Svakodnevno je potrebno misliti na interese, želje i potrebe mladih u našem društvu. Grad Našice brojnim projektima i investicijama brine o budućnosti i perspektivi mladih svoga grada.

Projekt Veselo u školu predstavljen je prošli tjedan u Koprivnici, a riječ je o akciji Grada i partnera Predstavljen projekt “Veselo u školu” Za bilježnice, majice i maske svim učenicima osigurano milijun kuna

Povećana je, tako, naknada za svako novorođenče na 2500 kuna, a Grad roditeljima sufinancira boravak djece u vrtićima i u privatnim jaslicama znatnim iznosima – navode u Gradu Našicama.

Sufinancira se boravak djece jasličke dobi u privatnim vrtićima iznosom od 1000 kuna po djetetu, a u gradskom vrtiću i više od toga. Ističu da Grad osigurava besplatne radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola. Kako bi razvijali grad u profesionalnom smislu, ali i pružili bolju budućnost mladima, Grad Našice svake godine osigurava ukupno 30 stipendija studentima sa svog područja, u iznosu od 800 i 1000 kuna mjesečno.

Županija nastavlja s investicijama, kao i mjerama pomoći uslijed koronakrize NASTAVAK INVESTICIJA Nastavlja se projekt Školski obrok za sve, počinje gradnja sportske dvorane u Čepinu

Stipendije su ponajprije motivacija i poticaj studentima za kvalitetniji rad, ali ujedno i pomoć njima, kao i njihovim roditeljima, u vrijeme studiranja. Stipendijama za izvrsnost želi se potaknuti sve izvrsne studente da marljivo nastave raditi i uvijek budu najbolji.

– Grad Našice uključio se i u program poticajne stanogradnje. U suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) sagradit će višestambenu zgradu na raskrižju Ulice Vatroslava Lisinskog i Sokolske ulice u Našicama.

Učenici će u školi morati održavati socijalnu distancu, a za svakog je Županija osigurala dvije platnene maske OSIGURANA SREDSTVA Posebna briga za učenike: Uz radne bilježnice i dezinficijensi i dvije maske

Gradnjom stanova za mlade želi se pomoći mladima u rješavanju važnog životnog problema, a to je stambeno pitanje, i time ih potaknuti na ostanak u Našicama. Uz ovaj program, cijena kvadrata stana bit će puno niža od tržišne, a uz to se nude i isplativi krediti – navode u Gradu.

Grad je osigurao i mjere potpore za mlade poduzetnike, početnike u poljoprivredi. Gradonačelnik Josip Miletić kaže kako se, uz sve ovo, financijski potpomažu i brojne udruge mladih te dvije osnovne i Srednja škola, jer je ulaganje u djecu – ulaganje u budućnost.