Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
OSIGURANA SREDSTVA

Posebna briga za učenike: Uz radne bilježnice i dezinficijensi i dvije maske

Učenici će u školi morati održavati socijalnu distancu, a za svakog je Županija osigurala dvije platnene maske
1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Županija je u svibnju ove godine za sve svoje osnovne i srednje škole financirala nabavku spremnika s dezinficijensima koji su postavljeni na sve ulaze u škole.

Danas počinje nova školska godina, a zbog okolnosti koje je nametnula pandemija koronavirusa, učenici osnovnih i srednjih škola nastavu pohađaju uz održavanje socijalne distance i nošenje maski. Zbog toga je Dubrovačko-neretvanska županija za učenike svih škola kojima je osnivač osigurala po dvije platnene perive maske.

Uoči početka nove školske godine te dolaska jeseni, a s ciljem pripreme za provođenje mjera sprečavanja širenja koronavirusa u predstojećem razdoblju, održan je sastanak Stožera civilne zaštite i epidemiologa PRIPREME ZA JESEN 32 tisuće osnovaca i srednjoškolaca na prvi dan škole dobit će po dvije zaštitne maske

Također, kao i prošle godine, Županija je osigurala i sredstva za nabavu radnih materijala za učenike od 1. do8. razreda osnovnih škola kojima je osnivač, a za tu je namjenu u županijskom proračunu osigurano 2,4 milijuna kuna.

Radni materijali koji su osigurani osnovnoškolcima su radne bilježnice za sve redovne i izborne predmete, uključujući i radni materijal za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture, te geografski atlas, koji se nabavlja za učenike 5. razreda, budući da se koristi od tada pa sve do kraja osnovnoškolskog obrazovanja te ga učenici viših razreda već posjeduju.

Županija je u svibnju ove godine za sve svoje osnovne i srednje škole financirala nabavku spremnika s dezinficijensima koji su postavljeni na sve ulaze u škole.

Sjednica Učiteljskog vijeća OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” SASTANAK UOČI POČETKA ŠKOLSKE GODINE Učenicima i zaposlenicima škola zaštitne maske

Župan Nikola Dobroslavić izjavio je da mu je žao što će zbog posebnih okolnosti i obveze uvažavanja epidemioloških uputa, ovaj put izostati tradicionalni obilazak prvašića u povodu njihova velikog, prvog školskog dana, ali je zato i ovom prilikom svim učenicima Dubrovačko-neretvanske županije poželio uspješnu i mirnu školsku godinu.