Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Mjere iz programa moći će se ostvarivati kumulativno

Mjere za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji

Grad Ivanec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, subvencije za rate kredita.

Grad Ivanec će tročlane obitelji u cjelosti osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa za gradnju, rekonstrukciju ili dogradnju stambenog objekta neto korisne površine 74,25 četvernih metara, četveročlane obitelji za površinu kuće od 81 četvornog metra, a peteročlane za površinu objekta od 98,55 kvadrata.

Karlovac Karlovac Skuplja komunalna naknada od iduće godine

Jedna je to od mjera iz programa poticanja rješavanja stambenog pitanja koje je donijelo Gradsko vijeće. 

Drugom poticajnom mjerom Grad Ivanec će sve korisnike osloboditi plaćanja komunalne naknade prvih pet godina od dana početka korištenja nekretnine. 

Uz to, Grad će obiteljima sufinancirati ratu stambenog kredita za vrijeme trajanja subvencija.

radovi Odluka Gradskog vijeća Ivanca Od 1. siječnja komunalna naknada veća za 15 posto

Osobe koje svoje stambeno pitanje ili stambeno pitanje svoje obitelji putem kupovine, gradnje ili adaptacije nekretnine rješavaju kreditom kod komercijalnih banaka, ostvarit će pravo na subvenciju mjesečne rate kredita u visini od 10 posto, s time da maksimalni iznos kredita koji se subvencionira iznosi 100.000 eura na rok otplate minimalno do 15 godina.

- Trajanje ovakve subvencije ograničeno je na pet godina. No, Grad Ivanec će primjenu ovesubvencije dodatno produljiti za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, dok će za svako novorođeno dijete trajanje subvencije produljiti za još dvije godine - rekao je gradonačelnik Milorad Batinić.

Milorad Batinić GRAD IVANEC PRVI JE DOMAĆIN REGIONALNIH DANA EU FONDOVA Grad Ivanec potiče stabilizaciju tržišta rada u Hrvatskoj

Mjere iz programa moći će se ostvarivati kumulativno, pa će se jedna obitelj, ako želi, moći uključiti u sve tri. Grad će na svojim internetskim stranicama objaviti natječaj i pravodobno pozvati građane i mlade obitelji da se prijave.