Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovac

Skuplja komunalna naknada od iduće godine

Karlovac
1/2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Javna rasprava o prijedlogu te odluke trajala je od 10. listopada do 9. studenoga i da za to vrijeme nije stigla niti jedna opaska, prijedlog ili primjedba - pojasnio je gradonačelnik Damir Mandić

Karlovčani će ubuduće plaćati 10 kuna mjesečno više za komunalnu naknadu. Kako je na tiskovnoj pojasnio gradonačelnik Damir Mandić, pet kuna više za komunalno uređenje Zvijezde i pet kuna za bolji komunalni standard u svim ostalim gradskim četvrtima.

karlovačka gradska tvrtka "Zelenilo" nagrađeno za valorizaciju kulturne baštine na grobljima

- Povećanje komunalne naknade neće dramatično opteretiti građane, a dobrobit je višestruka. Osim što smo cijenu komunalne naknade morali uskladiti s novim zakonom koji je stupio na snagu ovoga, ljeta, poskupljujemo komunalnu naknadu i kako bismo po gradskim četvrtima, u sklopu projekta Karlovac 2, odnosno zamjene i izgradnje kanalizacije i vodovodne mreže, mi kao Grad mogli izgraditi nogostupe i postaviti javnu rasvjetu, autobusne stanice. Javna rasprava o prijedlogu te odluke trajala je od 10. listopada do 9. studenoga i da za to vrijeme nije stigla niti jedna opaska, prijedlog ili primjedba - pojasnio je Mandić.

Dodao je da će obnova komunalne infrastrukture Zvijezde koštati 30 milijuna, a s ostalim gradskim četvrtima koja su u projektu Karlovac 2 riječ je o iznosu od čak 92 milijuna kuna.

hotel europa Novouređeni hotel sada s još više kapaciteta i novih sadržaja

- Osim iz komunalne naknade, platit ćemo ga i kreditom i iz proračuna. Projekt uređenja komunalne infrastrukture počet će 2019. i trajat će tri godine - dodao je gradonačelnik.

Pročelnica za financije Lidija Malović kazala kako će četvrtim rebalansom karlovački proračun biti manji i umjesto s prvotno planiranih 305 milijuna kuna, godinu će završiti s 282 milijuna kuna.

- Manje je novca pa u iduću godinu prebacujemo projekte koji nisu započeli u ovoj godini, poput gradnje ceste do CGO Babina gora, komunalnog uređenja zone Gornje Mekušje ili promidžbe za odvojeno zbrinjavanje otpada - pojasnila je pročelnica Malović. 

Vojna bolnica grad karlovac Stara vojna bolnica postaje studentski dom karlovačko naselje mala švarča Vlasnici parcela na kojima će Hrvatske ceste graditi rotor dobit će odštetu