Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
karlovačka gradska tvrtka

"Zelenilo" nagrađeno za valorizaciju kulturne baštine na grobljima

Foto: Zelenilo Karlovac
Ova nagrada karlovačka groblja stavlja na širu kartu prepoznatljivosti i obvezuje nas da se još više trudimo u približavanju te bogate povijesti široj javnosti

U sklopu Konferencije o održavanju groblja i pogrebničkim uslugama, koja je ovoga tjedna održana u Zadru, karlovačka gradska tvrtka Zelenilo osvojila je nagradu za valorizaciju kulturne baštine na grobljima, priopćili su u četvrtak iz te tvrtke.

U Prirodoslovnoj školi uz pomoć fondova EU uređeni su školski kabineti za praksu Prirodoslovna škola u Karlovcu Osigurano 8,5 milijuna za obnovu srednje škole

"Veliku pažnju poklanjamo kulturnoj baštini na našim grobljima, posebice na Katoličkom groblju Dubovac koje je dio Asocijacije znamenitih groblja Europe. Ova nagrada karlovačka groblja stavlja na širu kartu prepoznatljivosti i obvezuje nas da se još više trudimo u približavanju te bogate povijesti široj javnosti", ističe direktor tvrtke Zelenilo Tomislav Vukelić.

Zelenilo je tvrtka u stopostotnom vlasništvu Grada Karlovca, a osnovana je 1962. godine kao slIjednik gradske vrtlarije za poslove održavanja javnih zelenih površina, pogrebne poslove i rasadničarstvo.

Inače, sudionici specijaliziranih konferencija su od akademskih stručnjaka uključenih u očuvanje kulturne baštine, do svih onih koji se bave promocijom ove djelatnosti iz Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe te predstavnika nadležnih institucija, komunalnih tvrtki, davatelja pogrebnih usluga i dobavljača opreme.

hotel europa Novouređeni hotel sada s još više kapaciteta i novih sadržaja