Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Primopredaja poslovnih prostora poduzetnicima zakupnicima u PUNK-u

Mjesto za razvoj 29 malih i srednjih poduzetnika s područja Kutine

Foto: Grad Kutina
U PUNK-u će mladi poduzetnici moći boraviti tri godine tijekom kojih će se, uz manje troškove, moći razvijati

Grad Kutina je početkom svibnja objavio natječaj za zakup poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru Kutina za male i srednje poduzetnike na koji se prijavilo njih 29 koji su zadovoljili uvjete natječaja.

Održani Dani otvorenih vrata Učenički dom u Kutini jedini besplatan u Hrvatskoj

Uloženo 6,5 milijuna kuna

Tom prigodom u prostoru Poduzetničkog inkubatora Kutina održana je svečana primopredaja poslovnih prostora poduzetnicima zakupnicima u čijem će prostoru uz Razvojnu agenciju Mrav svoje poduzetništvo, razvijati 29 malih i srednjih poduzetnika s područja grada Kutine.

U uređenje i opremanje inkubatora, iz Europskog fonda za regionalni razvoj uloženo je 6,5 milijuna kuna, a s 1,8 milijuna kuna sudjelovao je Grad Kutina. Tim sredstvima se rekonstruirao i opremio postojeći prostor nekadašnjeg „Komiteta“ te prilagodilo potrebama malih i srednjih poduzetnika s područja grada. Osim usluga koje nudi poduzetnički inkubator, a neke od njih su: najam različitih poslovnih prostora, najam dvorane za sastanke, najam uredske opreme itd., osigurao se i prostor za poslovni subjekt koji će nuditi usluge poslovnog akceleratora (poslovno savjetovanje, savjetovanje o izvorima financiranja, istraživanje tržišta i sl.).

Energetska obnova zgrade Gradske uprave i vrtića Maslačak Ušteda na energiji omogućit će daljnja ulaganja u vrtiće, opremu, sprave...

– Izuzetno smo zadovoljni što smo okončali ovu fazu gdje smo implementirali naš projekt Poduzetničkog inkubatora te potpisali ugovor s 29 korisnika i jedan ugovor s RA Mravom, upraviteljem aktivnosti PUNK- a. U ovih 29 korisnika nalazi se 15 naših malih poduzetnika čija je djelatnost mlađa od 3 godine. Veseli nas što smo dali priliku takvim mladim ljudima za uspješan početak njihova poduzetništva– istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić podsjetivši na problematiku imovinsko pravnih odnosa zgrade PUNK-a koja je nedavno riješena tako da je Ministarstvo državne imovine darivalo 50% svog vlasništva zgrade Gradu što je rezultiralo nastavkom aktivnosti na Poduzetničkom inkubatoru.

Realizacija traje tri godine

– Zamisao je da se uredi gornji kat zgrade koji bi se također stavio u funkciju PUNK-a, a u sklopu kojeg bi jedan prostor bio namijenjen za Centar izvrsnosti. Poduzetnicima bi tako omogućili poslovno razvijanje, a ujedno bismo im ukazali i na sve naše mogućnosti Poduzetničkih zona kao i Industrijsko logističke zone u koje bi se nakon što uspješno razviju poduzetništvo s vremenom i preselili te tako kroz niz naših mjera za poduzetnike i uz svoje poduzetne aktivnosti potaknuli zapošljavanje na području Kutine – poručio je gradonačelnik.

Osječko-baranjska županija nastavlja poticati gospodarstvo Više od 1,5 milijuna kuna dobit će 96 poduzetnika - najviše za alate i opremu

Pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Krmelić istaknuo je da Kutina ulaže dostatna sredstva u poduzetničku strukturu na području grada krenuvši od Poslovnih zona, prvenstveno Industrijsko logističke zone koja se u skorije vrijeme namjerava staviti u svoju funkciju.

– Uz sve ove aktivnosti koje Kutina radi u smislu razvoja i poticanja poduzetništva na području grada tu su i ostale mjere kojima se želi pomoći našim poduzetnicima kroz davanje potpora za zapošljavanje i za davanje opreme malim i srednjim poduzetnicima – dodao je Krmelić.

Realizacija ovog projekta traje 3 godine nakon čega će Poduzetnički inkubator Kutina biti slobodan i na raspolaganju svim budućim korisnicima koji će htjeti razvijati svoje posebne ideje kako bi ujedno mogli razvijati poduzetništvo na području Kutine.

Dvije godine mandata gradonačelnika Zlatka Babića Ostvarili smo sve zadane ciljeve, a Petrokemija je sačuvala proizvodnju