Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Obilazak radova

Moderniziraju se nerazvrstane ceste

1/8
Foto: Grad Križevci
U tijeku su radovi i na proširenju odlagališta otpada „Ivančino brdo“. Procijenjena vrijednost radova iznosi 3,600.000 kuna s PDV-om. Radove izvodi G.T. trade d.o.o. iz Splita

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović obišao je trenutačne radove na području grada Križevaca. Obišao je radove u sklopu modernizacije nerazvrstanih cesta na odvojku u Novom Đurđicu, odvojku Kosovec i odvojku Karane te radove na proširenju odlagališta otpada, priopćili su iz gradske uprave.

Stvaratelji za stoljeća Nakon anonimne prijave Križevački poduzetnički centar primio međunarodnu nagradu “Stvaratelji za stoljeća”

Za modernizaciju nerazvrstanih cesta proračunom je osigurano 700.000 kn. Radovi na odvojku u Novom Đurđicu, odvojku Kosovec i odvojku Karane u potpunosti su financirani iz proračuna. Dok su na odvojku Karane radovi završeni, na odvojcima u Novom Đurđicu i odvojku Kosovec su postavljene betonske cijevi propusta za odvodnju. Sljedeći korak je priprema kamene podloge za asfalt. Ugovorena vrijednost radova iznosi 398.820 kuna + PDV. Radove izvodi Park d.o.o. iz Križevaca.

U tijeku su radovi i na proširenju odlagališta otpada „Ivančino brdo“. Procijenjena vrijednost radova iznosi 3,600.000 kuna s PDV-om. Radove izvodi G.T. trade d.o.o. iz Splita. Trenutačno se obavljaju završni radovi čiji se završetak očekuje sredinom srpnja. Radovi se financiraju u vrijednosti 60% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok se preostali iznos od 40% financira iz proračuna Grada Križevaca.

U sklopu projekta „I ja odvajam!“ Najmlađi se smijali i učili uz predstavu „Boris slavi rođendan“ Počeli radovi u Ulici dr. Franje Tuđmana, koji su se odgađali čak 40 godina ‘Riješit ću sve što su moji prethodnici izbjegavali’