Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
TRG DRAŽENA PETROVIĆA NOVO DJEČJE IGRALIŠTE

Moderno dječje igralište u Vukovaru privlači stanovnike svih uzrasta

Foto: Grad Vukovar
Igralište je brzo postalo popularno među djecom i odraslima

Godinama je Trg Dražena Petrovića bio neuređen i pomalo zaboravljen. Vrlo često služio je i kao mjesto gdje su posjetitelji objekata u blizini parkirali svoja osobna vozila. Radovima koji su počeli još u proljeće ove godine trg je transformiran u supermoderno igralište koje je primamilo stanovnike ovoga dijela grada. Djeca svih uzrasta oduševljeno ga svaki dan pohode, a u rekordnom roku postao je središte okupljanja i mladih i starih.

GRADSKE POTPORE Odobreno je 2,7 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima

– Ovdje su 4 igrališta prilagođena djeci predškolskog i školskog uzrasta, rekreativcima, ali i građanima treće životne dobi. Osim igrališta cjelokupna površina trga prekrivena je betonskim kockama. Upravo zato ovaj je projekt financijski težak 8,1 milijun kuna, a u potpunosti ga je financirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, kojem ovim putem i zahvaljujem – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je sa suradnicima obišao igralište.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo rekao je da ovakvo uređenje nadilazi obično igralište sa standardnim igralima.

– Sudjelovali smo u odabiru sprava koje će biti postavljene na igralištu te smo time htjeli napraviti zasebne otoke namijenjene građanima svake životne dobi te mladima koji preferiraju street workout, odnosno vježbanje na otvorenom. Sadržaj igrališta zaista je moderan i s obzirom na svoju atraktivnost. Uz ostali sportski sadržaj koji se nalazi u neposrednoj blizini, Trg Dražena Petrovića postao je jedno od najfrekventnijih mjesta u gradu Vukovaru – rekao je Szabo.