Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županija pokrovitelj

Na 13. Večeri nacionalnih manjina nastupit će 400 sudionika iz cijele Hrvatske

Damir Bajs
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Na ovogodišnjoj 13. Večeri nacionalnih manjina koja će se održati 30. studenog u školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program, izložba narodnih nošnji i rukotvorina te degustacija tradicionalnih specijaliteta.

Predstavnici KUD-a Češka obec, jednog od najstarijih ovakvih društava u Bjelovaru koje kontinuirano radi već više od 100 godina i pri tome njeguje češku kulturnu tradiciju, ovih su se dana susreli sa županom Bajsom kako bi razgovarali o dosadašnjoj, ali i budućoj uspješnoj suradnji. Primjer za to je tradicionalna manifestacija „Večer nacionalnih manjina“ kojoj je Bjelovarsko-bilogorska županija redovni pokrovitelj. Inače, bjelovarska Češka obec broji 320 članova, odnosno sedam skupina i to tri folklorne, zbor, glazbenu skupinu, vokalni sastav i kazališnu skupinu, a njihov vrijedan rad prepoznat je i izvan granica Hrvatske.

Traži se izvođač radova Uskoro kreće obnova Doma za starije osobe u Bjelovaru vrijedna 14 milijuna kuna

Na ovogodišnjoj 13. Večeri nacionalnih manjina koja će se održati 30. studenog u školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program, izložba narodnih nošnji i rukotvorina te degustacija tradicionalnih specijaliteta. Nastupit će 400 sudionika okupljenih u 11 društava iz cijele Hrvatske, a publici će se predstaviti i gosti iz Srbije. Inače, jedno od bogatstava Bjelovarsko-bilogorske županije upravo je veliki broj nacionalnih manjina. Ima ih 22 koje žive na području županije, a najbrojniji su pripadnici češke nacionalne manjine.

Župan posjetio Centre izvrsnosti Bajs: Svaka četvrta kuna iz našeg proračuna odlazi na obrazovanje

– Pred nama je „13. Večer nacionalnih manjina“ kojoj je suorganizator Grad Bjelovar i odvija se uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH, a podupire je i Bjelovarsko-bilogorska županija. Dokaz je to izvrsne suradnje nacionalnih manjina sa svima nama koji smo ovdje – istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.