Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Od 12. do 15. listopada

Na 20. Obrtnički sajam Istre stiže 118 izlagača

Obrtnički sajam Istre
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
'Istarska županija u obrtnicima prepoznaje važnu kariku za daljnji rast i razvoj gospodarstva jer upravo oni našem gospodarstvu pružaju dodanu vrijednost i dugoročni prosperitet', rekao je župan Flego

Od 12. do 15. listopada na pulskoj Karolini održat će se 20. Obrtnički sajam Istre, a na njemu će izlagati 118 izlagača. Tim je povodom, u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali istarski župan Valter Flego, zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek, predsjednik Obrtničke komore Mario Paliska, predsjednica HGK - Županijske komora Pula Jasna Jaklin Majetić, predsjednik Uprave IKB Umag Miro Dodić i direktor poslovnog centra Pula, Rovinj, Labin IKB Umag Valter Orbanić.

Uoči dvadesete obljetnice sajma, predsjednik OK IŽ Paliska prisjetio se samih početaka rekavši da je prve dvije godine, 1998. i 1999. održan u Poreču, u sportskoj dvorani Veli Jože.

"Prije dvadeset godina tek smo učili što je sajam, kako ga organizirati i privući posjetitelje i, što je najvažnije, kako našim članovima približiti što je sajam. Nakon prve dvije godine odlučili smo da je najbolje preseliti ga u Pulu, najveći istarski grad, što se pokazalo kao ispravna odluka", kazao je Paliska dodavši kako su Sajam od samih početaka podržale Istarska županija, HGK - Županijska komora Pula i resorno ministarstvo te IKB Umag kao glavni sponzor.

Župan Flego je, pak, istaknuo kako je obrtništvo najvitalniji dio istarskog gospodarstva te usprkos izazovnim vremenima dokazuje kako se upornim radom, kvalitetom i inovativnošću mogu nadići prepreke i dati značajan doprinos stvaranju uspješnije Istre.

"Istarska županija u obrtnicima prepoznaje važnu kariku za daljnji rast i razvoj gospodarstva jer upravo oni našem gospodarstvu pružaju dodanu vrijednost i dugoročni prosperitet. Pružajući im podršku, osmišljavajući i provodeći poticajne mjere i programe, Istarska županija pokušava olakšati i poboljšati kvalitetu i konkurentnost svojih obrtnika, kao i poticati građane s inovativnim idejama da se uključe u nove poslovne poduhvate", naglasio je župan, priopćili su iz Istarske županije.