Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Održana 23. sjednica Županijske skupštine

Na aktualcu o vozilima, naknadama, ljekarni, kanalizaciji, Šaguljama...

storyeditor/2024-05-13/skupstina_-_Marusic.jpg
Foto: BPŽ PUNO PITANJA na aktualnom satu za župana

Pitanja iz područja gospodarstva, poljoprivrede, infrastrukture, zdravstva i socijalne skrbi dominirala su aktualnim satom 23. sjednice Županijske skupštine.

Vijećnike je zanimalo kada će s radom početi gerontodomaćice obuhvaćene projektom "Zaželi" (Vujić), informacije o nabavi vozila za potrebe Županijske uprave, o izjednačavanju naknade za prehranu dužnosnika i zaposlenika (Marijić), u kojoj je fazi izgradnja Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada "Šagulje", kada će biti preseljena ljekarna u Slavonskom Brodu iz privatnog prostora (Rubil), kada će stanovnici Gornje Vrbe i Ruščice dobiti priključak na kanalizacijsku mrežu (Odobašić), može li se što može učiniti po pitanju podvožnjaka u Slavonskom Brodu koji je za većih oborina često poplavljen (Balen)... Na neka pitanja vijećnicima je odgovoreno odmah, a na neka će odgovore dobiti naknadno pisanim putem.

Podnoseći izvješće o radu, župan Danijel Marušić kazao je kako je nastavljena uspješna suradnja s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i ravnateljima županijskih ustanova i trgovačkih društava.

U godišnjem izvješću o izvršenju županijskog proračuna navedeno je kako su za Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu u proračunu za 2023. planirana sredstva u iznosu od 3.741,160 eura, od čega je realizirano 86,37%. Godišnja realizacija sredstava za gospodarstvo i obrtništvo (1.816.052 eura) iznosi 89,05%. Za potpore i subvencije poduzetništvu planirano je 481 tisuću eura, od čega je u drugoj polovini prošle godine realizirano 95,15%.

Nastavljena je i realizacija kapitalnih projekata poput Regionalnog tehnološkog i inovacijskog centra za strojarstvo (RTICS), za čiju je prvu fazu u 2023. planirano 872.144 eura. 

 

storyeditor/2024-05-13/Prijem_strelicari.JPG Streličari su se s Europskog prvenstva vratili s čak dvije medalje U Gradskoj vijećnici održan prijam za srebrne samoborske streličare storyeditor/2024-05-10/Pokusaliste_sadnja-01.jpg Steriliziranim kukuljicama mužjaka sredozemne voćne muhe suzbija se ovaj nametnik U pokušalištu u Opuzenu zasađene nove sorte agruma storyeditor/2024-05-10/MZB.jpg Potpisan ugovor o nastavku obnove Odjela pedijatrije Optimalni uvjeti za liječenje najmlađih pacijenata