Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Praznik malog nogometa u Lipiku

Na Božićnom turniru nastupit će više od 50 momčadi

Malonogometni turnir
Foto: Lipički compas
Naslov među seniorima brani CB Numero/Kip Gradnja, a među veteranima Mak Kutina

Predstojeći božićni i novogodišnji blagdani u lipičkom će kraju i ove godine proteći u znaku malog nogometa i sporta. Naime, vrijedni sportski entuzijasti iz Nogometnog kluba Lipik 1925 u školskoj sportskoj dvorani u Lipiku organizirat će tradicionalni, 16. Božićni malonogometni turnir “Lipik 2018.” Turnir se igra po sistemu pet igrača plus vratar od 14. do 29. prosinca, uz stanku od 23. do 26. prosinca.

Lipik U Antunovcu asfaltirali prometnicu i riješili oborinsku odvodnju Prometnim povezivanjem do bolje kvalitete života

Sudionici će biti podijeljeni u pet uzrasnih kategorija – seniori, veterani, mlađi pioniri (U-12), limači (U-10) i mlađi limači (U-8). I ove su godine osigurane vrijedne novčane nagrade pa tako ukupan nagradni fond za seniore iznosi 18.000 kuna, a za veterane 4500 kuna.

Prijave momčadi traju do 10. prosinca, a podnose se na brojeve telefona 098/9476-033 (Ivor Podunavac) ili 098/166-7552 (Goran Potnar). Kotizacija za seniore iznosi 600 + 200 kuna, za veterane 400, a za mlađe uzraste 300 kuna. Prošle godine na seniorskom turniru nastupilo je 13, na veteranskom šest, dok se u kategoriji mladeži natjecala 31 momčad. Organizatori očekuju da se preskoči lanjski broj od 50 momčadi u četiri kategorije, a jedan od razloga je što se ove godine prvi put održava i turnir za najmlađu kategoriju (do 8 godina).

Čvarkijada Slavonsko kolinje i čvarkijada u Dobrovcu kraj Lipika Najukusniji su čvarci Mjesnog odbora

Prošle godine tijekom deset dana turnira dvoranu je posjetilo više od 3000 ljudi, što ovaj događaj čini najposjećenijim u ovom dijelu godine u Lipiku. Na veteranskom turniru naslov brani ekipa Mak Kutina, a u seniorskom CB Numero/Kip Gradnja. Naslov u kategoriji U-12 odnijela je Škola nogometa HNŠK Moslavina Kutina, dok je Škola nogometa NK Dinamo Vidovci Dervišaga bila najuspješnija u kategoriji U-10. Pokrovitelj je Grad Lipik. 

Lipik Medicinske sestre iz Lipika na međunarodnoj konferenciji U Japanu svjedočile o Domovinskom ratu