Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Već 16. godinu zaredom božićna manifestacija

Na Gala koncertu Ivana Kindl, Wayne Ellington, Borna Šercar, Maya Azucena

Svake godine Gala koncert je glazbeni spektakl, sa šarenom pozornicom, a koncert će snimati i HRT
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Koncert se održava 18. prosinca, a ulaznice su od 30 do 80 kuna

Gala koncert, manifestacija koja se u Bjelovaru održava šesnaestu godinu zaredom i na kojoj već po običaju nastupaju poznata hrvatska, ali i strana estradna imena ove će se godine održati 18. prosinca. Ove godine program će obogatiti izvođači poput Maye Azucene, Waynea Ellingtona, Ivane Kindl, Antonele Doko, Gelato Sisters, Jure Pađena, Vedrana Jagodića, Borne Šercara, Gednise Putri Kartini, Vokalnog ansambla Brevis te Božićnog gala orkestra pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. Događaj organizira udruga Bjelovart pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, a održat će se u Dvorani europskih prvaka koja može primiti više od 3000 gledatelja.

Renato Radić dodijeljena priznanja zlatna kuna Najuspješniji su Prima Commerce, DI Čazma i Rotor

Nastavak pokroviteljstva

– Grad Bjelovar kao glavni pokrovitelj manifestacije osigurao je 200 tisuća kuna, a cjelokupni iznos je otprilike 300 tisuća kuna. Očekuje nas bogat program, kao i uvijek, te zanimljivi izvođači različitih tipova. Ulaznice se mogu od današnjeg dana kupiti u Oka baru, u iznosu od 30 do 80 kuna, ovisno o poziciji u dvorani. Ponovno očekujemo glazbeni spektakl. To je događaj koji je postao nešto više od samog koncerta i na koji se svake godine odaziva velik broj građana. Vjerujem da će ova godina biti specifična i da će dvorana biti ispunjena. Jedina poruka građanima je da požure jer karata još ima – poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Bjelovar nagrada Večernji list i Poslovni dnevnik nagradili Bjelovar za “Pametnu upravu” i aplikaciju GeoKOMIS Želimo da svi budu jednaki u plaćanju komunalne naknade

Tihomir Vondra u ime udruge Bjelovart – organizatora Božićnog Gala koncerta rekao je da se u odnosu na prijašnje godine ništa posebno nije promijenilo, ali da će se, kao i svake godine, pokušati naći kompromis i prilagoditi se bjelovarskoj publici.

– Aranžmani su i domaćih i stranih pjesama, prilagođavaju se orkestru. Ovih godina imamo nekih malih promjena što se tiče samog orkestra, smanjili smo broj puhača i povećali broj gudača, da bi sve to zvučalo još mekše i toplije. Scena će kao i svake godine biti šarolika, što i dolikuje Božiću. HRT će i ove godine snimati koncert, a snimka će ići na sam Božić na Drugom programu u udarnom terminu, u 20 sati – napomenuo je Vondra zahvalivši se gradonačelniku što je i on, po uzoru na bivše gradonačelnike, nastavio biti glavna podrška koncertu koji je već postao tradicijski događaj za mnoge Bjelovarčane.

Glazbom protiv nasilja u vezama Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje nositelj je projekta “Pokreni promjenu” Tinejdžeri će putem pjesama i spotova učiti kako se boriti protiv nasilja u vezi

Jaka glazbena imena

Za scenografiju i dramski dio koncerta, kao i do sada, zadužen je Mladen Medak Gaga, a voditelje će se, tvrdi Vonda, pokušati izbjeći.

– Umjesto voditelja postavit ćemo videoekrane koji će vrtjeti najave kako bi bilo što više pjesme i zabave, a što manje priče. Izvođači ove godine su zaista izvanredni, Maya Acuzena prošlogodišnja je dobitnica Grammyja, a nastupala je s mnogim svjetskim zvijezdama. Također, Wayne Ellington bliski je suradnik Toma Jonesa koji je za njega puno puta rekao da je najbolji pjevač na svijetu. Domaći izvođači uvijek se uspiju približiti publici tijekom koncerta i zaista se veselim ovogodišnjoj izvedbi – detaljan je bio Tihomir Vondra.

Kava Tvrtka In2 kreće u projekt digitalizacije čak 100 poslovnih procesa gradske uprave Saznajte koliko političari troše na projekte, ali i na kave Aglomeracija Bjelovar-Gudovac-Rovišće Aglomeracija Bjelovar-Gudovac-Rovišće dobila i službenu potvrdu za provedbu Uskoro kilometri novog vodovoda, kanalizacije...