Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Završena tradicionalna ljetna škola plivanja

Na gradskim bazenima ove godine 
proplivalo više od 400 malih Požežana

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
S iskaznicom škole plivanja djeca imaju slobodan ulaz na bazen i tijekom kolovoza odnosno do kraja ove ljetne sezone na Gradskim bazenima

Rekordna po broju polaznika, ovogodišnja škola plivanja na Gradskim bazenima u Požegi došla je svome kraju. Požeška škola plivanja zatvorila je svoja vrata za ovu godinu, a na kraju je upriličena i tradicionalna završna priredba.

Suradnja dviju knjižnica Riječanima otvorena izložba “Knjiga svaki dan”

Koordinator Škole plivanja Albinko Bagarić zahvalio je svima koji su omogućili ovaj projekt te naglasio da je ove godine kroz školu plivanja prošlo čak 423 djece. Za ilustraciju, prošle je godine u Školu plivanja Požeškog športskog saveza bilo upisano stotinjak polaznika manje, iako je i tada bio dobar odaziv. Svijet plivanja mladi su Požežani otkrivali pod budnim okom profesionalnih trenera, profesora tjelesne i zdravstvene kulture s višegodišnjim iskustvom u radu škole plivanja. Na kraju obuke, kao i svake godine, organizirana je završna provjera i dodjela diploma polaznicima.

Na postignutom uspjehu čestitao im je zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon.

– Draga djeco, čestitam vam na uspješno završenoj školi plivanja. Siguran sam da ćete stečeno znanje koristiti tijekom cijeloga života. Također, čestitam Požeškom sportskom savezu i trenerima na uspješno provedenom programu, a posebno zahvaljujem roditeljima što su prepoznali važnost plivanja te svoju djecu doveli u školu – rekao je zamjenik Pilon.

U Münchenu predstavljena Zlatna dolina kao turistička destinacija Priča o Požegi, njezinim ljepotama, manifestacijama, običajima, hrani, vinu i ljudima oduševila Bavarce

Školu plivanja organizirao je Požeški športski savez pod pokroviteljstvom Grada Požege i u suradnji s Javnom ustanovom “Sportski objekti Požega”. Obuku je provodilo osam profesora kineziologije, a radilo se u dva programa - obuka neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika.

– Ovo je smisao rada gradskih bazena, ali i našega rada kao lokalne samouprave. Naši najmlađi najvažniji su nam i želimo da ljeto provode na našim bazenima, gdje ih stručni i obrazovani treneri uče plivati – poručio je nedavno požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zaželjevši svojim malim sugrađanima dugo i toplo ljeto.

Polaznici su prošli obuku u trajanju od ukupno 30 školskih sati. S iskaznicom Škole plivanja djeca imaju slobodan ulaz na bazen i tijekom kolovoza odnosno do kraja ove ljetne sezone na Gradskim bazenima. Bazeni će ove godine biti otvoreni do 30. rujna.

Predavanje u muzeju Arheološki nalazi potvrdili važnost Kaptola