Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Brojni kulturno-zabavni i sportski sadržaji obilježili ovo ljeto

Na Kutinskom ljetu Žensko glazbeno čavrljanje, Mali jukebox, Brazilska večer, Motor show...

1/3
Foto: Grad Kutina
Možda i najveća atrakcija bio je Motor show, na kojem je nastupio i Kutinčanin Matija Podhraški

I ovoga ljeta brojne kulturno-zabavne i sportske sadržaje pripremili su Turistička zajednica grada Kutine i Športski centar Kutina u suradnji s udrugama, sportskim klubovima, ustanovama grada Kutine i to sve pod pokroviteljstvom Grada Kutine.

Koordinacija Kutina - grad prijatelj djece Kreativni školski praznici uz Ljetnu razbibrigu

Počelo krajem lipnja

– Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena Kutinčanima i njihovim posjetiteljima započela je završetkom školske godine, a trajat će sve do prvog vikenda u rujnu. U programu se moglo pronaći ponešto za svakoga, od glazbenih i plesnih nastupa, kazališnih ljetnih večeri, kina pod zvijezdama, folklornih večeri, sportskih natjecanja, ljetnih festivala, pa sve do ekstremnijih događanja kao što je bio Motor Show na kojem je nastupio i kutinski stunt vozač Matija Podhraški, nositelj Guinnessova rekorda za najdulju vožnju motocikla na glavi – kazuje Ivana Grdić, direktorica Turističkog ureda Kutine.

Foto: Grad Kutina

Počelo je manifestacijom Petrovo – slavlje kutinsko (28. – 29. lipnja) kada je Kutina proslavila vrijeme kada je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla i pravo sajmovanja. Veliki broj posjetitelja uživao je u okusima i zvucima moslavačke tradicije, rekreativnim sadržajima, dječjoj animaciji, glazbenim koncertima Bosutskih bećara i Opće opasnosti, a prvi put održana je utrka drvenih automodela za osnovnoškolce.

Mjere aktivne politike zapošljavanja u Kutini Do prosinca će se u sklopu javnih radova čistiti i uređivati gradske površine

Događanja u srpnju započela su s Talijanskom noći. Stoljetni park kestenova obojen je u boje talijanske zastave i ispunjen zvucima i mirisima talijanske tradicije.

– Posjetitelji grada u srpnju su mogli uživati i u tradicionalnim Ženskim glazbenim čavrljanjima, večeri smijeha na prostoru gradskog bazena, te Brazilskoj večeri koja je ponovno donijela dašak Brazila na prostor gradskog trga na kojem su se posjetitelji mogli okušati u plesanju brazilskih plesova, te uživati u akrobatskim nastupima plesne skupine M18 uz mogućnost degustacije brazilskih specijaliteta – napominje Ivana Grdić.

Korištenje potencijala kulturne i prirodne baštine Moslavine Turistički razvoj Moslavačke gore

Prilagođeno najmlađima

Program ljeta prilagođen je i najmlađima koji su mogli uživati u brojnim radionicama u sklopu „Ljetne razbibrige“, zatim u festivalima za djecu od kojih treba istaknuti povratak Malog Jukeboxa Kutina te školama plivanja i rolanja. Kako ističu kutinski turistički djelatnici, i ovoga ljeta pazilo se da program obuhvati i sportske aktivnosti.

Foto: Grad Kutina

– Tako su se svi zainteresirani mogli okušati u malom nogometu, tenisu, odbojci, kuglanju, a očekuje ih još brojnih natjecanja. U sklopu sportskog ljeta održao se i 2. trofej Dinamo – malonogometni turnir Kutina koji je privukao veliki broj ekipa izvan grada Kutine, ali i veliki broj hrvatskih futsal reprezentativaca – kaže Ivana Grdić.

Za gastronomski doživljaj Kutinskog ljeta pobrinuli su se kutinski ugostitelji koji su u svoju ponudu uvrstili posebne koktele, kolače, sladoled, palačinke i pizzu pod nazivom „Kutinsko ljeto“.

Primopredaja poslovnih prostora poduzetnicima zakupnicima u PUNK-u Mjesto za razvoj 29 malih i srednjih poduzetnika s područja Kutine