Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Tradicionalno okupljanje u povodu Dana grada Bjelovara

Na okupu bivše i sadašnje vodstvo Grada, počasni građani Bjelovara...

Dan grada
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Tradiciju je pokrenuo bivši gradonačelnik Antun Korošec koji kaže da je važno da se s njom nastavi jer tako se odaje priznanje

Povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, Grad Bjelovar već tradicionalno organizira druženje aktualnih čelnika Grada s bivšim gradonačelnicima, zamjenicima gradonačelnika, predsjednicima Gradskog vijeća i počasnim građanima Bjelovara.

Ognjen Vukojević mnoštvom igračaka ali i vrijednom opremom darovao je bolnicu Vatreni Ognjen Vukojević u humanitarnoj akciji

“Puno je lakše kritizirati”

Ovogodišnje druženje održano je u utorak, 25. rujna u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, gdje je sve prisutne pozdravio aktualni gradonačelnik Dario Hrebak.

– Drago mi je da smo se okupili i ove godine kako bismo nastavili dobru tradiciju. Mnogi su se odazvali i ovdje su gotovo svi koji su obnašali visoke dužnosti, velik je ovo skup i zahvalan sam vam što ste uspjeli naći vremena. Valja se podsjetiti mnogo toga jer sve nas povezuje isto, a to je želja za boljim Bjelovarom – istaknuo je gradonačelnik Hrebak dodavši kako ovaj susret ne smatra protokolarnim, već druženjem uz razmjenu iskustava, koja mogu pomoći u daljnjem razvoju grada Bjelovara.

Među uzvanicima bila su i dugogodišnja gradonačelnica Đurđa Adlešić, gradonačelnici Boris Kudumija, Antun Korušec, zamjenici gradonačelnika, počasni građani Bjelovara, umirovljeni generali pukovnici Mile Ćuk i Mladen Markač, kao i umirovljeni profesor Vladimir Strugar.

Božica Balenović Duračić Akcija udruge Knit a Square Za osmijeh djece s dalekog juga Afrike heklane lutkice Bjelovarčanke Božice

Svima se obratio i nekadašnji gradonačelnik Antun Korušec.

– Ovakav susret velik je pothvat ako se uzme u obzir to da smo svi različitog političkog ili osobnog stajališta. Javnosti ovime pružamo poruku da smo zreli i ozbiljni ljudi kao i aktualna gradska vlast. Razgovaramo, gledamo se u oči, a to rezultira najboljim rješenjem jer jedan čovjek nikada ne može iznjedriti rješenje kao više različitih i sposobnih glava– istaknuo je Korušec pohvalivši rad sadašnjih gradskih čelnika, kroz šalu dodavši kako će gradonačelnik Hrebak vidjeti da je puno lakše kritizirati nego zamišljene stvari provesti u djelo.

Inače, tradiciju neformalnog druženja prije deset godina pokrenuo je upravo Antun Korušec koji kaže kako nije važno tko je inicijator, već je bitno da se s tradicijom nastavi jer tako se odaje priznanje svima koji su radili u ime Grada Bjelovara.

Konstruktivni razgovori

Osim Korušeca, u ime gradonačelnika obratio se i nekadašnji gradonačelnik Boris Kudumija koji okupljanje vidi kao lijep, ali i koristan događaj. – Bolje da izgore sela nego običaji, kako kažu u narodu. Ovdje smo se svi okupili kako bismo se družili, ali vjerujem da će razgovor dovesti do mnogih manjih ili većih dogovora – kazao je Kudumija. 

Miran Maričić i Dario Hrebak Postignuće člana Streljačkog društva Bjelovar 1874. Bjelovarac Miran Maričić ide na Olimpijske igre 2020. Brza cesta Bjelovar-Virovitica O brzoj prometnici Bjelovar–Virovitica–T. Polje Cesta koja život znači za razvoj gospodarstva dviju županija