Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Plivalište Vukovar središte svakodnevnog života tijekom ljetnih mjeseci

Na plivalištu lani 122.000 posjetitelja

Foto: Branimir Bradarić
U planu je i proširenje vanjskih bazena, od prskališta za djecu, plitkog bazena, tobogana...

Bazeni Plivališta Vukovara postali su nezaobilazno mjesto tijekom vrućih ljetnih mjeseci. O tome govori i činjenica da je vukovarske bazene tijekom prošle godine posjetilo više od 122.000 posjetitelja.

Projekt Počeli radovi na uređenju rijeke Vuke od središta Vukovara do Park-šume Adica

– Ove godine očekujemo još veći broj posjetitelja, a mi smo potpuno spremni za ljetnu sezonu. Povećali smo broj djelatnika koji će biti na usluzi našim građanima, a osim kafića, osvježenje smo pripremili i u pogledu hrane i time zaokružili kompletnu ponudu. Također, osigurali smo i dovoljan broj redara i spasilaca jer nam je sigurnosni element uvijek na prvom mjestu – rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

Najavio je i kako je u planu i proširenje vanjskih bazena, a sadržaj će biti raznolik, od prskališta za djecu, plitkog bazena, dubljeg bazena te bazena za sportske i rekreativne sadržaje koji bi obuhvaćao i vodene atrakcije, poput tobogana. Za sve to u tijeku je izrada projektne dokumentacije.

Radom vukovarskih bazena zadovoljan je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je zajedno s suradnicima posjetio Plivalište Vukovar te su se i sami uvjerili kako je organiziran svakodnevni posao.

U iduće dvije godine u Vukovaru će biti oslikano 10 novih murala, ali i 5 3D slika Poziv Grada Na zgradama će se nacrtati još 15 novih slika

– Izuzetno smo zadovoljni posjećenosti što nam govori kako je objekt pun pogodak, ali i da ljudi koji se brinu o samom objektu kao i radu unutar njega to rade na izvrstan način, što dovodi do krajnjih rezultata koji su vidljivi. U kontinuitetu svjedočimo velikom odazivu građana cijelog istoka Hrvatske, čak u toliko mjeri da je evidentna potreba za proširenjem samog objekta koji obuhvaća vanjsko plivalište te njegov sadržaj – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.