Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
27. FESTIVAL GLUMCA

Na programu 14 kazališnih predstava

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Organizatori Festivala glumca su Umjetnička agencija Asser Savus te Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, uz potporu Ministarstva kulture i Vukovarsko-srijemske županije te 5 gradova županije.

Na konferenciji za novinare predstavljene su izabrane predstave, popratni programi kao i raspored predstava te članovi ocjenjivačkog suda 27. Festivala glumca. Ovogodišnji Festival glumca održava se od 5. do 13. rujna u svih pet gradova Vukovarsko-srijemske županije: Iloku, Otoku, Vinkovcima, Vukovaru i Županji.

Festival glumca u Vukovaru Započeo 27. Festival glumca u okviru kojega će biti odigrano 14 kazališnih predstava

Ovogodišnji grad domaćin Festivala je Vukovar. Kako je najavljeno, na programu će biti 14 kazališnih predstava, koje je izabrao ovogodišnji izbornik 27. Festivala glumca, glumac i član zagrebačkog Gradskog kazališta "Komedija" Nedim Prohić, a domaćin festivala ove je godine umirovljeni glumac i ravnatelj Gradskog kazališta "Komedija" Niko Pavlović.

Članovi ocjenjivačkog suda koji će pratiti predstave i na kraju festivala proglasiti te nagraditi najbolje glumice i glumce kao i predstave, bit će: umirovljena glumica, nacionalna prvakinja HNK-a u Zagrebu Branka Cvitković, glumac HNK-a u Osijeku Miroslav Čabraja te glumica Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika Srđana Šimunović. Organizatori Festivala glumca su Umjetnička agencija Asser Savus te Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, uz potporu Ministarstva kulture i Vukovarsko-srijemske županije te 5 gradova županije.