Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
u Vukovaru

Započeo 27. Festival glumca u okviru kojega će biti odigrano 14 kazališnih predstava

Festival glumca
Foto: Branimir Bradarić
Festival će se održati suzdržano u svemu osim u kazališnoj umjetnost, osim u riječi koja će odzvanjati s ove i drugih scena unutar Vukovarsko-srijemske županije, rekao je predsjednik Festivalskog vijeća Joško Ševo

Izvedbom predstavom „Dekorater“ zagrebačkog Kazališta Lectirum u Hrvatskom domu u Vukovaru započeo 27. Festival glumca. Tijekom ovogodišnjeg festivala, koji se održava od 5. do 13. rujna, u pet vukovarsko-srijemskih gradova bit će odigrano 14 kazališnih predstava. Festival glumca zajednički su proglasili otvorenim vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i pročelnica za gospodarstvo i poljoprivredu Marijana Grubišić predstavili su ovogodišnje bespovratne poticaje Pomoć poljoprivrednicima Grad Vukovar osigurao 800.000 kuna za bespovratne poticaje u poljoprivredi, za OPG-ove do 80.000 kuna

- Festival će se održati suzdržano u svemu osim u kazališnoj umjetnost, osim u riječi koja će odzvanjati s ove i drugih scena unutar Vukovarsko-srijemske županije, rekao je predsjednik Festivalskog vijeća Joško Ševo aludirajući na epidemiološke mjere pod kojima se održava ovogodišnji Festival glumca.

grad Vukovar JAVNI POZIV Spomenik za prvi srušeni zrakoplov

Predstave je za festival odabrao ovogodišnji festivalski izbornik i glumac zagrebačke „Komedije“ Nedim Prohić, a o nagradama će odlučivati ocjenjivački sud u kojem se nalaze umirovljena glumica i nacionalna prvakinja HNK Zagreb Branka Cvitković, glumac osječkog HNK Vjekoslav Janković te glumac splitskoga HNK Pere Eranović.