Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gađanje samostrelom

Na prvenstvu u Požegi Dubravaši opet najprecizniji

Foto: Slavonski.hr
U samostrelu nema tugovanja zbog loših ni radovanja zbog dobrih poteza. Valja stalno biti usredotočen na cilj te ostati bistar i smiren, jer svaki pad koncentracije može biti koban

Streljački klub Požega bio je domaćin 25. prvenstva Hrvatske u gađanju samostrelom Feild. U Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi okupilo se šest ekipa, a najbolji rezultat ostvarili su samostreličari SD Dubrava 1094 ispred Velikog Trgovišća na drugom i Ivanića na trećem mjestu.

BESPLATNi TENISKi KAMP ZA DJECU Teniski tereni u Vukovaru ispunjeni smijehom

Među ženama najpreciznija je bila Valentina Pereglin iz SD Dubrava 1094, dok se požeška predstavnica Maja Grdiša plasirala na peto mjesto. Među kadetima prvi je Ivan Borak, drugi Oliver Mofardin, a treća Karla Bartolović. U Hrvatskoj se o samostrelu ne zna puno. Tek rijetkima poznato je da je naša samostreličarska reprezentacija jedna od najtrofejnijih u cijeloj hrvatskoj sportskoj obitelji i među najboljima na svijetu.

– U samostrelu nema tugovanja zbog loših ni radovanja zbog dobrih poteza. Valja stalno biti usredotočen na cilj te ostati bistar i smiren, jer svaki pad koncentracije može biti koban – pojasnio je mladi Oliver Mofardin, višestruki svjetski prvak u sportskom samostrelu.

Sport duge tradicije u Požegi U ljetnoj školi kuglanja 40-ak mladih