Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Biograd na Moru sprema se za nove turističke rekorde

Na sajmu u Ljubljani predstavljen je treći “Slovenski vikend”

Na sajmu izlaže oko 350 izlagača iz 12 zemalja
1/8
Foto: Grad Biograd na Moru
“Slovenski vikend” održat će se od 27. travnja do 5. svibnja

Grad Biograd na Moru nastupio je i ove godine sa svojom Turističkom zajednicom na sajmu “Natour Alpe Adria” u Ljubljani. Predstavljena je turistička ponuda grada i okolnih mjesta, a poseban naglasak bio je na najavi prve velike manifestacije koja je namijenjena upravo posjetiteljima iz Slovenije – “Slovenski vikend”, koja će se u Biogradu održavati od 27. travnja do 5. svibnja.

Foto: Grad Biograd na Moru

Uzvratni posjet Srednjoj školi Polička u Češkoj Erasmus+ Srednjoškolci na jesen idu u Češku

Sajam “Natour Alpe Adria“ prosječno posjeti više od 15.000 posjetitelja, a na njemu izlaže oko 350 izlagača iz 12 država. Tržište Slovenije jako je bitno za Biograd na Moru jer se godišnje ostvari više od 26.000 dolazaka i gotovo 200.000 noćenja gostiju upravo iz Slovenije. Ovim brojkama svakako pridonosi veliki rad turističkih djelatnika i gradske uprave na promotivnim aktivnostima kroz cijelu godinu u Sloveniji, a posebno preko svojih gradova partnera – Moravske Toplice, Slovenske Konjice, Žalec i Radlje ob Dravi.

Ostvarili oko 8000 noćenja

Sajamskim posjetiteljima, predstavnicima medija i gradova partnera predstavljen je program manifestacije. Kao i protekle dvije godine, program će sadržavati cijeli niz zabavne, kulturne i sportsko-rekreativne ponude. Organizirat će se koncerti klapa Rišpet i Bunari, a iz Slovenije će nastupati popularni bendovi Modrijani i Čuki te DJ Radio Aktuala. Od sportsko-rekreativnih aktivnosti posjetiteljima će se ponuditi sudjelovanje u utrci po gradu, maratonu oko Vranskog jezera, jedrenju po Pašmanskom kanalu, posjetu Fun Parku Biograd te niz manjih aktivnosti.

“Slovenski vikend” događa se treću godinu zaredom, a prve dvije pokazale su se kao pun pogodak jer je grad u predsezoni posjetilo više tisuća posjetitelja, većim dijelom gosti iz Slovenije koji su ostvarili oko 8000 noćenja.

Foto: Grad Biograd na Moru

U Biogradu su zadovoljni turističkim rezultatima Gradsko vijeće donijelo odluku o visini poreza za iznajmljivače Dogovor nakon sat vremena rasprave, paušal od 150 do 350 kn

Dizanje kvalitete

Ovo je samo manji dio aktivnosti koje Biograd na Moru priprema u turističkoj 2019. te se, prema svim najavama, opet očekuje veliki broj turista i novo obaranje rekorda u svim zacrtanim planovima. Osim promotivnih aktivnosti i organiziranja manifestacija, Grad Biograd i turistički djelatnici intenzivno rade na podizanju kvalitete cijele destinacije, a to se vidi na uređenju cijelog grada te pripremama za sezonu. 

Ovako će izgledati zgrada Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru prilika za razvoj nautičkog turizma, ribarstva, poljoprivrede... Pogledajte kako će izgledati Poduzetnički inkubator i što će sve nuditi Tatamatijada U DV-u Biograd održana još jedna uspješna rekreativno-zabavna priredba Na Tatamatijadi 80 tata s djecom potezalo konop, skupljalo ping-pong loptice...