Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Održana županijska smotra učeničkih zadruga

Na smotri u Jakovlju sudjelovale su 24 zadruge

Županija za rad zadruga godišnje izdvoji gotovo 150.000 kuna
1/12
Foto: Zagrebačka županija
Županija za rad zadruga godišnje izdvoji gotovo 150.000 kuna

U Osnovnoj školi Jakovlje održana je smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Nakon svečanog otvorenja uslijedio je obilazak izložbenih prostora, sastanak stručnih povjerenstava, prodajna izložba i okrugli stol te proglašenje najboljih. A odlukom prosudbene komisije, najuspješnije će zadruge predstavljati Zagrebačku županiju na 31. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske od 8. do 11. listopada u Vinkovcima.

Zagrebačka županija Prilika za bespovratnih i do 500.000 kuna

Foto: Zagrebačka županija

Na županijskoj smotri u Jakovlju sudjelovale su 24 zadruge, od njih ukupno 36 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje.

– Koliko su nam zadruge važne, pokazuje činjenica da za njihov rad izdvajamo značajna sredstva. Na godišnjoj razini taj je iznos gotovo 150.000 kuna – na svečanosti otvorenja smotre istaknula je Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odbora Zagrebačke županije za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu.

Mladim zadrugarima poručila je pak da vrijeme koje provode u zadruzi iskoriste stvaranje novih prijateljstava.

Obnova škole vrijedna je 9,099 milijuna kuna Prvi zahvat na zgradi u 40 godina, obnova gotova do nove školske godine ‘Nastava se odvija normalno, radovi se i ne osjete, a učenici su znatiželjni, jer tko se ne bi radovao novoj školi’

Foto: Zagrebačka županija

– Prijateljstva koja steknete u zadruzi ne mogu se mjeriti s prijateljstvima na Facebooku – kazala je pročelnica.

Prilikom vrednovanja izloženih uporabnih i ukrasnih predmeta, prosudbena komisija poseban naglasak stavila je na očuvanje biološke raznolikosti, njegovanje tradicije, običaja i rukotvorstva, ekološki 
pristup zadruge, uređenost izložbenog prostora, prikaz praktičnoga rada, razgovor sa zadrugarima...

Predstavljeno je više od 170 vrsta vina i 30-ak vrsta sireva Druga revija U Zagrebu predstavljeno više od 170 sorti vina Obrtnički sajam Strukovne škole daju mladima “kruh u ruke”