Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Najveća županijska karnevalska proslava za djecu

Na virskom karnevaliću sudjelovali mališani iz 30 dječjih vrtića

1/2
Foto: Općina Vir
Karnevalska fešta na Viru najmasovnije je dječje karnevalsko okupljanje u Hrvatskoj, nakon dječjih karnevala u Rijeci i Opatiji

– Nema tko nije došao na Vir na peto izdanje tradicionalnog Dječjeg karnevalića na kojemu je sudjelovalo više od 1400 mališana te njihovih teta i roditelja, koji su se nakon okupljanja na virskoj rivi uputili u šetnju otokom. Držeći se za ruke i pod budnom pažnjom svojih odgojiteljica, maškarani rukometni navijači, bubamare, dinosauri, olovke, patuljci, kokoši, ovčice i drugi maštovito uređeni mališani, predstavili su se u defileu centrom, a potom su se uputili prema šatoru pozornice Virskih maškara – izvijestio nas je Kažimir Škrbić iz Virskog lista.

DRUGI PUT ZAREDOM Virani najbolji na karnevalskim igrama

Zabava uz Mineu

Uslijedio je tulum uz krafne i sokiće na kojemu su svi skakali i pjevali, poneki i zaplakali, a najveselije je bilo kada se maškaranom društvu pridružila omiljena pjevačica Minea sa svojom plesačicom. Ne znamo kako su Minea i njezina plesačica uspjele preživjeti sljedećih sat vremena, jer mališani nisu imali namjeru prestati s plesom.

Pozornica Dječjeg karnevalića bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, pa ako izuzmemo tradicionalne Male maškare u Opatiji ili dječju povorku na Riječkom karnevalu, karnevalska fešta na Viru najmasovnije je dječje karnevalsko okupljanje u Hrvatskoj.

Vir Vir se predstavio na međunarodnom sajmu Alpe-Adria u Ljubljani Slovenci su na Viru najuspješniji turisti, a već i domaći ljudi

Sudjelovao je rekordan broj dječjih vrtića, čak 30, a evo tko je sve bio na Viru: domaćin Dječji vrtić Smješko iz Vira, DV Bubamara Benkovac, DV Hlapić Zadar, DV Ćok Tkon, DV Petar Pan Zadar, DV Okruglice Sali, DV Sabunić Privlaka, DV Pinocchio Zadar, DV Paški mališani Pag, DV Zvjezdice Zemunik Donji, DV Zvončić Poličnik, DV Cvit Sveti Filip i Jakov, DV Biograd, DV Morska vila Nin, DV Pašman, DV Cvrčak Posedarje, DV Vrška vila Vrsi, DV Lastavica Preko, DV Zlatna lučica Sukošan, DV Ražanac, DV Radost Višnjik, DV Radost Vruljica, DV Pinokio Zadar, DV Gardelin Pakoštane, DV Tratinčica Zadar, DV Klokan Zadar, DV Val Zadar, DV Ribica Zadar, DV Bambi Zadar i zadarski DV Vrapčić, izvijestili su s Vira.

Krafne i sokići za najmlađe

Događaj je organizirala destinacijska menadžment kompanija Vir turizam s domaćinom Dječjim vrtićem Smješko te uz podršku virskih komunalnih poduzeća Čisti otok, Vir održavanje i Vir zaštita, dok je pokrovitelj ovog događanja bila Općina Vir. Restoran Kotarina poduzeća Vir turizam osigurao je tisuću i pol krafni i isto toliko sokova za najmlađe.

Miriam Kelečić Slovakinja Miriam Kelečić predstavila knjigu Sve informacije o Viru za češke i slovačke turiste u knjizi 'Zaži Vir'

Ravnateljica Dječjeg vrtića Smješko Ivana Bašić svim je voditeljicama skupina iz županijskih vrtića uručila poklon-pakete s loptama i didaktičkim igračkama za njihove mališane, zaključili su s Vira.