Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ZATVOREN 28. FESTIVAL GLUMCA

Nagrade najboljim predstavama i glumcima

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Nagradu “Fabijan Šovagović” za najbolje glumačko ostvarenje Trpimir Jurkić i Ronald Žlabur te Petra Dugandžić i Ornela Vištica

Dodjelom nagrada i priznanja u dvorani Mladost u Županji završio je 28. Festival glumca u okviru kojega su i ove godine prikazane brojne kazališne predstave širom Vukovarsko-srijemske županije.

– Hvala svima koji ste doprinijeli da se i ove godine održi festival, iako u malo drugačijim okolnostima. Ovo nije samo Festival glumca već, s pravom to mogu reći, ovo je festival za glumca, jer su glumci ti koji nam unose radost života i sa žaljenjem moram reći kako je zatvoren 28. Festival glumca, ali i da se od sutra pripremamo za 29. izdanje na kojem sve vas ponovno očekujemo – rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Sve predstave na ovogodišnjem Festivalu glumca pratio je ocjenjivački sud u kojem su bili glumci Ivica Zadro i Jakov Bilić te glumica Ana Marija Bokor Vrdoljak. Predstave za festival odabrao je izbornik Ivica Pucar, a od odabrane 21, gledatelji su u svim gradovima županije imali prigodu pogledati njih 18 s obzirom na to da su neke od predstava morale biti otkazane zbog bolesti glumaca.

Na svečanosti zatvaranja dodijeljene su i nagrade najboljima. Nagradu “Fabijan Šovagović” za najbolje glumačko ostvarenje dobili su Trpimir Jurkić za  ulogu Petra u predstavi “Francuzica” te Ronald Žlabur za ulogu Petra u predstavi “Brat bratu” te Petra Dugandžić za ulogu u predstavi “Potpuni  stranci” i Ornela Vištica za ulogu Predsjednice u predstavi “Predsjednici&ca (Pretposljednja večera)”.

Nagrada “Vanja Drach” za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi “Hotel Zagorje”. Nagradu je uručio župan Dekanić, a 
u ime Gavelle preuzela ju je Perica Martinović. Nagrade su dobili i Josip Ledina, Josipa Anković, Buga Marija Šimić, Jurica Buljan kao i Goran Grgić.