Izbornik
Naslovnica Županije
"Zbogom školo do jeseni"

Najbolji učenici Dora, Sara, Luka i Toni

NA TRADICIONALNOJ manifestaciji "Zbogom školo do jeseni" proglašeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola
Foto: Kristijan Toplak

Na tradicionalnoj manifestaciji kojom se zaključuje školska godina, "Zbogom školo do jeseni", održanoj u Pitomači, proglašeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije u školskoj 2022./2023. godini.

Najbolji učenici prema odluci nadležnog povjerenstva su Dora Bačani, Sara Malek, Luka Šabić i Toni Podnar. U kategoriji školskih sportskih društava, osnovnih i srednjih škola, prema ocjeni nadležnog Povjerenstva, slavio je IBM OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Tehničar – Tehničke škole Virovitica. Nagrade najboljima uručili su župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

Osmašica Dora Bačani učenica je OŠ Eugena Kumičića Slatina. Sve razrede prošla je s odličnim uspjehom. Redovito je sudjelovala i osvajala prva mjesta na županijskim natjecanjima iz informatike, matematike, kemije, fizike te na Lidranu. Sara Malek, učenica Strukovne škole Virovitica, oduševila je na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske, gdje je u kategoriji slastičarstva postala državna prvakinja.

Luka Šabić, učenik Srednje škole Marka Marulića iz Slatine, sve je razrede prošao s 5,0. Na županijskim natjecanjima iz brojnih predmeta osvojio je 18 zlata, šest srebrnih i sedam brončanih medalja. Toni Podnar učenik je 6. razreda Glazbene škole Milka Kelemena iz Slatine. Uz odličan uspjeh u školi Toni je četiri puta na Županijskoj smotri mladih glazbenika VPŽ-a, u kategoriji solfeggia, i smotri harmonikaša osvajao prva mjesta. 

Gradonačelnik Josip Mišković govorio je o razvojnim projektima i planovima za iduće razdoblje te posebno istaknuo 4,5 milijuna kuna vrijednu spojnu cestu od Kolodvorske do Sisačke ulice Obilježen je Dan grada Popovače i blagdan sv. Alojzija Gonzage Nagrađeni učenici Priznanja i nagrade Ponosni smo na uspjehe naših učenika, mentora i sportskih ekipa Nove pogone obišao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak s vlasnikom Mattom Darkom Sertićem i suradnicima Razvoj tvrtke uz županijske mjere Ubrzali investicije i danas su u top tri kompanije na svijetu koje se bave poluvodičima