Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sjednica Gospodarskog vijeća

U ovoj županiji rastu plaće, ali i broj zaposlenih

Predstavljanje publikacije
1/2
Foto: Virovitičko-podravska županija
Na sjednici je promovirana 22. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini“, a u njoj je u 17 poglavlja, na 139 stranica, objavljeno 8736 podataka, od kojih je 3925 izvornih (44,93%) i 4811 izvedenih podataka (55,07%)

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica održana je 98. svečana sjednica Gospodarskog vijeća, na kojoj je promovirana 22. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini“, a najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije u 2017. godini, uručena su priznanja Zlatna kuna.

Školski medni dan Školski medni dan u županiji Teglicu meda u nacionalnoj staklenci kući ponijelo 900 učenika

Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća prisustvovali su: savjetnik u Uredu predsjednika HGK Ivan Škorić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, iz HOK – OK Virovitičko-podravske županije potpredsjednik Hrvoje Šimunović i komorski tajnik Božidar Jeremić, te članovi Gospodarskog vijeća, predsjednici Strukovnih grupa i Grupacija HGK – Županijske komore Virovitica.

U publikaciji u 17 poglavlja, na 139 stranica, objavljeno je ukupno 8736 podataka, od kojih je 3925 izvornih (44,93%) i 4811 izvedenih podataka (55,07%). U publikaciji se nalaze 132 tabele i 78 grafikona.
Nacionalna i sveučilišna knjižnica, ISSN Ured za Hrvatsku, nacionalni je centar koji dodjeljuje ISSN hrvatskim serijskim publikacijama, te stvara i održava zapise o tim publikacijama u međunarodnom upisniku. ISSN (International Standard Serial Number - međunarodni standardni serijski broj publikacije) koristi se za jednoznačnu identifikaciju serijskih publikacija.
 
ISSN ured za Hrvatsku, odredio je 1. veljače 2005. godine, osnovne identifikacijske podatke za publikaciju „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije”: ISSN 1845 - 352X, te obvezao da se ista tiska na istaknutom mjestu  - naslovnici, svake publikacije. Publikaciju je uredio i pripremio Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, s višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić i Andreom Poslek i stručnom suradnicom Renatom Vondra.

Škole dobie laptope i interaktivne ploče Župan Igor Andrović podijelio informatičku opremu u četiri srednje škole Stiglo 30 prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče

Recenzent publikacije je direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić, koji je naglasio da u publikaciji „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini“ nisi prikazani samo godišnji pregledi, nego i dugogodišnji trendovi koji ukazuju na komparativne prednosti Virovitičko-podravske županije. 

Niti jedna županijska komora u sustavu HGK, nema ovakvu publikaciju u kojoj je napravljen metodološki ispravan pregled, po cijelom nizu parametara s trendovima. Ovako dugotrajan trend imaju bilteni Hrvatske narodne banke i izvješća Ministarstva financija. Posebno je pohvalio osvrt na kraju publikacije koji na jednostavan i precizan način daje analitički osvrt i dodatna pojašnjenja objavljenih podataka. 

Foto: Virovitičko-podravska županija

Na temelju prezentiranih pokazatelja u publikaciji, pozitivni trendovi u Virovitičko-podravskoj županiji, u zadnjih nekoliko godina su: rast plaća i broja zaposlenih, povećanje produktivnosti, a robni izvoz je izuzetno pozitivan. Negativni trendovi, ne samo u Virovitičko-podravskoj županiji, nego u većini županija su demografija i podizanje medijana, odnosno starosne dobi stanovništva. Ova publikacija je dobar vodič za potencijalne investitore, ali i za nosioce ekonomske politike koji bi trebali odlučivati o daljnjem razvoju županije.

Panonski drvni centar Trijumf na Izboru najuspješnijih lokalnih EU projekata 2016./2017. u Hrvatskoj Panonski drvni centar najbolji lokalni projekt EU

Zvonimir Savić je zahvalio uredniku publikacije Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica na iznimnom trudu koji je uložio u izradu publikacije, ali i gospodarstvenicima koji su, dostavljenim podacima pridonijeli stvaranju ove publikacije.

Ivan Škorić, savjetnik u Uredu predsjednika HGK je čestitao Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica na izradi publikacije „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini“, koja je ,uz publikaciju „Županije – razvojne raznolikosti i gospodarski potencijali“, koju radi Sektor za financijske institucije i ekonomske analize HGK, jedna od najboljih publikacija koje ima Hrvatska gospodarska komora.

Ova publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini“, sa sveobuhvatnim nizom podataka, prikupljenih iz različitih izvora i podacima dobivenim u anketama koje su dostavili gospodarstvenici, tabelarnim i grafičkim prikazom, u 17 poglavlja prezentira stanje gospodarstva Virovitičko-podravske županije.

Potpisivanje ugovora za pomoćnike u nastavi Školstvo Ugovoreno sufinanciranje pomoćnika u nastavi