Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Izgradnju provodi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zajmom Svjetske banke

Najesen će učenici na nastavu u novoizgrađenu Srednju školu Petrinja

storyeditor/2024-07-12/smz_b_slager.jpeg
Nova škola

Novu zgradu Srednje škole Petrinja, čija je rekonstrukcija i prenamjena u završnoj fazi, s predstavnicima Svjetske banke i Grada Petrinje obišao je zamjenik župana Mihael Jurić.

Nova školska zgrada Srednje škole Petrinja izvedena je kao rekonstrukcija zgrade koju je, zajedno s pripadajućim zemljištem, donirala tvrtka Gavrilović d. d., a uz postojeću zgradu izgrađena je nova sportska dvorana i spremište. Izgradnju i rekonstrukciju na novoj lokaciji provodi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uz potporu Vlade RH, koja je zajmom Svjetske banke osigurala potrebna financijska sredstva.

– Očekujemo da će škola početi s radom početkom rujna nove školske godine. Na području grada Petrinje izgrađene su već tri nove škole, a ovo će biti još jedna nova škola, koja će dati dodanu vrijednost obrazovanju na području grada Petrinje – izjavio je zamjenik Jurić.

Na novoj školskoj zgradi u tijeku su završni radovi montaže namještaja i uređenje zelene površine, nakon čega slijedi tehnički pregled objekta. Očekuje se da će učenici prvi dan škole započeti u novom objektu.

Predstavnica Svjetske banke i voditeljica tima na projektu Srednje škole Petrinja Zuzana Stanton-Geddes izrazila je zadovoljstvo tijekom radova na školi te ističe kako je ovo jedan od projekata koji imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu. Radovima na novoj školi zadovoljan je i ravnatelj Milan Orlić, koji ističe kako će sada imati puno kvalitetnije uvjete za izvođenje nastave.

– Škola broji oko 250 učenika, a u tijeku su upisi. Najavom početka škole u novoj zgradi imali smo i povećan interes za upis u novoj školskoj godini. Nova zgrada škole ima 10 velikih učionica, 3 manje učionice, 9 praktikuma i laboratorija, veliku sportsku dvoranu, knjižnicu, vanjsko igralište i prostor za poljoprivrednu mehanizaciju za naše poljoprivredne smjerove – izjavio je ravnatelj Orlić.

storyeditor/2024-07-12/smz_a_slager_PXL_100724_117335072.jpg Za projekt "Virtualna šetnja Naturom SMŽ" županiji je uručen ugovor vrijedan 66.106,25 eura U Sisku održan koordinacijski sastanak Vlade RH sa županima Obnovljen Dom zdravlja Sisak sisačko-moslavačka županija Županija je osigurala više od 86 milijuna eura za obnovu storyeditor/2024-07-05/smz_b_slager_karate.jpeg Na državnom prvenstvu osvojili tri naslova prvaka Prijem za uspješne članice i članove Karate kluba Tigar