Izbornik
Naslovnica Županije
Općina Voćin proslavila svoj dan

Najmlađa smo općina, a oba su nam vrtića puna

U SKLOPU proslave podijeljene su Zlatne plakete i zahvalnice pojedincima i organizacijama
Foto: Kristijan Toplak

Odavanjem počasti nevinim voćinskim žrtvama i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu svečanom sjednicom Općinskog vijeća te dodjelom javnih priznanja obilježen je Dan općine Voćin, na blagdan Male Gospe.

– Mi smo općina koja ima dva vrtića koja su popunjena do posljednjeg mjesta, a što nije slučajno, jer smo najmlađa općina u Hrvatskoj i to me posebno veseli. U visokoškolskom obrazovanju podupiremo sve naše studente stipendijama, koje smo sada i povećali. Podupiremo i nove obrte, danas s 3000, a od iduće godine s 10.000 eura. Ono što je zaista lijepo i važno istaknuti jest da smo jedno od najposjećenijih mjesta ove godine u Slavoniji s oko 100.000 posjetitelja, čemu uvelike pridonose naše svetište Gospi Voćinskoj i Geo info centar – naveo je općinski načelnik Predrag Filić.

– Nedavno smo označili početak radova na objektu ugostiteljskog tipa, odnosno prve faze turističkog kompleksa na našim jezerima.

U partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom i u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA u ožujku ove godine prijavili smo projekt Centar za starije osobe u Voćinu, uz intenzitet potpore od sto posto. Projekt je odobren – rekao je načelnik Filić.

Zlatne plakete Općine Voćin dobili su župan Igor Andrović, Župa pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu, dok će se ona Ivanu Ergoviću, predsjedniku Uprave NEXE-a, uručiti naknadno. Zahvalnice Općine Voćin dobili su Petar Simonović, Hrvoje Čović i Željko Felbar.

SREDNJA škola Petrinja bit će u objektu koji je darovala tvrtka Gavrilović, a matičnu zgradu škole obnavlja Sisačko-moslavačka županija. Kako napreduju radovi uvjerio se i ministar Bačić Javni poziv za dodjelu stambenih jedinica Od 11 kontejnerskih naselja devet ih je potpuno iseljeno Korisnici iz Samobora i Svete Nedelje moći će na preglede u bolnicama izvan tih gradova, a prijave za korištenje potrebno je poslati samoborskom Crvenom križu Namijenjen je i osobama slabijeg imovinskog stanja Kombi će olakšati život građana s invaliditetom Svečanim mimohodom u kojem je sudjelovalo oko 2000 folkloraša iz 65 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske i dijaspore zatvorene su 58. Vinkovačke jeseni Vinkovačke jeseni Ove je godine raritet bilo umjetničko društvo iz dalekoga Tajlanda