Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Sportski objekt u Vukovaru

Nakon gotovo 27 godina ponovno mogu ići na kuglanje

Kuglana u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Kuglana je obnovljena 2010. kada je i počela s radom, ali nije bila otvorena za građane. Naime, kuglati su mogli samo članovi kuglačkih klubova!

Nakon gotovo 27 godina Vukovarci su ponovno na korištenje dobili gradsku kuglanu. Kuglana je otvorena u podnožju Sportske dvorane u gradskoj četvrti Borovo naselje u kojoj je djelovala i do prije Domovinskog rata. Direktor Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo podsjetio je na to da je kuglana obnovljena još 2010. kada je i počela s radom, ali nije bila otvorena za građane. Naime, kuglati su mogli samo članovi kuglačkih klubova!

Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok Istok Hrvatske očekuje jačanje kulturnog turizma Vukovar – Vučedol – Ilok europska je top-destinacija

– Kuglana ima četiri staze, elektronički je opremljena tako da se mogu u isto vrijeme pratiti rezultati više igrača. Osigurana je i preobuća za one koji dođu na kuglanje, a nemaju svoju – rekao je Szabo.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je na to da je Vukovar do rata imao tri kuglane te da kuglanje kao sport ima veliku tradiciju u gradu. Samim time kuglači su tijekom godina ostvarivali zapažene sportske rezultate.

– Otvaranjem kuglane građani Vukovara dobivaju jedan novi sadržaj, ali i isto tako dodatnu turističku ponudu – rekao je Penava.

Kuglana će poslovati u okviru Javne ustanove, a sve informacije o njezinu radu i dostupnosti termina moći će se dobiti na recepciji plivališta koje se nalazi u neposrednoj blizini.

Dječji vrtić Vukovar Ispunjava se anketa Dvosmjenski rad u vukovarskim vrtićima